Ringte for lite, vraket av NetCom

Har du mobiltelefon med kontantabonnement? Da må du passe på. Bruker du mobiltelefonen for lite tar teleoperatørene fra deg både telefonnummeret og det gjenstående beløp.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Har du en mobiltelefon med kontantkort, må du passe på at du lader opp kontoen. Ellers vil mobiloperatørene automatisk slette deg som kunde.

Uønskede kunder

Vi har tidligere fortalt deg hvordan kontantkunder blir sett på som annenrangs kunder. Kontantkortkunder som bruker sin mobiltelefon som en sikkerhet, liggende på hytta eller i båten, risikerer i tillegg å bli slettet som kunder.

Vanskelig å være NetCom kontant kunde
Vanskelig å være NetCom kontant kunde Vis mer

- Kunder som ikke lader opp sin mobiltelefon i løpet av en 12 måneders periode, vil bli slettet , sier informasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl.

Ble ikke opplyst om det

Torbjørn Klungland hendvendte seg til NetCom’s kundeservice da mobiltelefonen plutselig sluttet å virke i desember. Der fikk han beskjed om at telefonnummeret var overtatt av andre, og at det resterende ringebeløpet var tapt.

- De fortalte at kravet om aktivitet på kontoen var trykt på ladekortet, et ladekort som ikke hadde vært i mine hender, sier Klungland oppgitt. Da mobiltelefonen ble kjøpt var det nemlig selgeren som gjorde telefonen klar til bruk. Klungland er betenkt på vegne av eldre og uerfarne mobilbrukere som kanskje går glipp av denne advarselen.

For dårlig opplysning

- Vi opplyser om 12 måneders kravet på ladekortet, sier Wormdahl, som er enig i at dette kanskje ikke kommer godt nok frem til de uerfarne brukerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wormdahl forteller at NetCom også sender ut en tekstmelding som varsler om kravet i god tid før tiden løper ut, men ser også problemer med å nå ut til de eldre som ikke benytter seg av slike tjenester.

Wormdahl bekrefter at det er NetComs politikk å konfiskere det gjenstående ringebeløpet, uansett hvor stort dette måtte være.

Hos Telenor har de en annen policy på dette. Der får kontantkortkundene tilbake deler av beløpet som de har til gode.

Med DinSides mobiltelefonkalkulator kan du hele tiden finne det mobilabonnementet som passer deg. I vår prisliste finner du prisene til de ulike mobiloperatørene. Og i DinSides Teleskole finne du mange gode tips og råd i telemarkedet.

Andre relaterte artikler fra DinSide:
-Kontantkort-Vanvittig dyrt og upraktisk
-Dropp kontatkortet - velg beløpssperre
-Kontantkort? Nei desverre...