Ring utlandet til halv pris

En halvtimes samtale til USA eller Australia trenger ikke å koste mer enn 15 kroner. DinSide viser deg hvordan du kan kutte kostnadene når du ringer til utlandet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Å ringe til utlandet koster kanskje mindre enn du tror. Ofte er det faktisk billigere å ringe noen på andre siden av Atlanteren enn å ringe noen på mobilen her hjemme.

Det er likevel mye å spare på å velge andre alternativer enn Telenor. For eksempel kan du spare 120 kroner på en halvtimes samtale til Thailand hvis du dropper Telenor, og velger billigste alternativ.

Trykk på lenkene i boksen til høyre for å finne de billigste og dyreste alternativene når du skal ringe ut av landet.

Store forskjeller

Ring utlandet til halv pris

DinSide har sjekket hva det koster å ringe fra fasttelefon i Norge til fasttelefon i: Thailand, USA, Storbritannia, Australia, Sverige, Spania og Pakistan. Vi har lagt til grunn dagtaksten, der det skilles mellom natt- og dagtakst. De fleste selskapene har samme pris hele døgnet.

Vi ble gledelig overrasket over det vi oppfattet som lave priser til noen land, for eksempel Australia. Legg også merke til at du kan ringe til USA for 50 øre minuttet. Klikk på lenken i boksen til høyre for å lese mer om prisene til USA.

Andre land er dyre, og det er her det er mest å spare. Bruk lenkene for å finne ut hvilken løsning du bør satse på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor ofte dyrest

Vår test viser at de små, kjappe telefonselskapene, som Privatel, Teleman eller Telegate, er billigere enn Telenor. Det er enkelt å ringe via disse selskapene. Som regel er det bare å slå et prefix. Du ringer via din vanlige telefon. Alle disse selskapene har sider på Internett, der du finner mer informasjon om hvordan du går frem.

Bruk disse linkene:

 • Telegate.

 • Teleman.

 • Privatel.
 • Også Enitel og Tele 2 danker ut Telenor på mange utenlandssamtaler.

  Billige Telekort

  Å bruke telekort (for eksempel Gnaman Phone Pass) når du ringer fra din egen fasttelefon, er et svært prisgunstig alternativ. Et telekort koster som regel 100 kroner, og du får kjøpt det i kiosker og andre butikker i de store byene.

  Når du bruker telekort, ringer du et gratisnummer fra fasttelefonen din, du taster inn en pin-kode, og blir satt over. Alle kostnader belastes det forhåndsbetalte kortet, og samtalen vil ikke vises på regningen fra din fastlinje-operatør.

  Ofte er det ikke samme kvalitet på linjen til utlandet om du bruker telekort, og noen ganger kan det være kø for å komme gjennom til ønsket land.

  I vår test er det telekortene fra Gnanam Telecom Centers som kommer best ut. Skal du ringe innenfor den "vestlige" verden er det Gnanam Phone Pass som er best. For samtaler til Østen er Gnanam Taj Mahal best, og til Afrika er ikke overraskende Gnanam Africa Com er billigst.