Ring deg frisk

Japanske ringetoner skal ha utrolige egenskaper.

<b>RINGETONER:</b> Ringetoner som fjerner pollen fra lufta og gjør deg slank, er blitt svært populært i Japan. Foto: Colourbox
RINGETONER: Ringetoner som fjerner pollen fra lufta og gjør deg slank, er blitt svært populært i Japan. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke måte på hva teknologien kan hjelpe deg med i dag, og i alle fall ikke dersom du bor i Japan.

Joda, kan hende telefonen kan lese søvnmønsteret ditt og vekke deg når du er på ditt mest uthvilte, med en kalkulert brannrisiko attåt, og telefon-spåkoner kan si deg hvordan fremtiden blir - men dette er bare bagateller i forhold til en av de superpopulære nye mobiltelefontjenestene i Japan for tiden.

Det siste, superhotte i teknologiens mekka, er ringetoner som skal ha en terapeutisk effekt. Dette ifølge en artikkel på BBC News.

I artikkelen på BBC News kan du også høre en lydfil med de ulike terapeutiske ringetonene, og hva de skal være godt for. Klikk her for å komme til lydfilen hos BBC.

Din mening

Tror du at mobiltjenester som dette kan hjelpe deg med å bli frisk? (Avsluttet)
Nei, aldri(72%) 498
Ja, sikkert(11%) 75
Kanskje(11%) 74
Vet ikke(7%) 45
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Avvæpner pollen

De terapeutiske ringetonene skal for eksempel kunne hjelpe deg med å kurere symptomer på pollenallergi, de skal kunne hjelpe deg med å bli slank, og de skal kunne hjelpe mennesker med søvnproblemer til å komme ut av problemene.

Firmaet bak de terapeutiske ringetonene som altså japanerne har knyttet til sitt bryst, er Japan Ringing Tone Laboratory.

Hvordan skal dette da virke, lurer du kanskje? Dersom du for eksempel er plaget med pollenallergi, er løsningen denne: Vent på samtalen fra ringetone-labarotoriet, og hold telefonen opp under nesen når samtalen kommer. Ifølge det innovative firmaet vil da tonen fjerne pollenet - og dermed også plagene.

Ikke vitenskapelig bevist

Virker det? Ifølge Index, som er mobilinnholds-leverandøren som markedsfører tjenesten, så finnes det ingen vitenskapelige bevis på at det virker - men overfor BBC News insisterer de på at antallet nedlastinger av tjenesten kan være en indikasjon på at tjenesten virker.

Selv er vi ikke helt overbevist, for å si det pent...

Til opplysning: Mannen bak Japan Ringing Tone Laboratory er også mannen bak et produkt som skulle oversette hundebjeffing til menneskespråk ...

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!