Kutt utenlandssamtalene dine med 30 - 70 %. Foto: tg
Kutt utenlandssamtalene dine med 30 - 70 %. Foto: tgVis mer

Ring 30 - 70 prosent billigere!

Igår lanserte Telenor Nextel Interfon-kortet, som gjør det mulig å ringe til utlandet 30 - 70 prosent billigere. Med Interfon ringer du nemlig via internett gjennom helt vanlige telefoner.

Interfon er et forhåndsbetalt telefonkort som tilbys med verdier på 100 og 200 kroner. Du kan kjøpe dette kortet fra Narvesen, postkontor og Shellstasjoner over hele Norge.

Til land i Europa vil besparelsen ved å bruke et Interfonkort være 5-20 prosent, ifølge produktsjef Cornelia Mender i Telenor Nextel.

Mobilkvalitet

Ved å ringe med Interfon kortet, kan du komme i kontakt med over 200 land. Kvaliteten på samtalen er omtrent som på en mobiltelefon, ettersom samtalen føres via internettsambandet. Kortet ser ut som et skrapelodd, og du skraper frem en personlig kode som tastes etter at du har ringt følgende telefonnummer: 800 31 533.
Interfon har også vesentlige lavere priser enn Telenors vanlige takster på utenlandstelefonsamtaler og vil i hovedsak konkurrere med andre teleleverandører, ifølge Ivar Plathe forretningsansvarlig for Internett-telefoni i Telenor Nextel.

Innvandrere

- Vi vil i hovedsak markedsføre kortet mot innvandrer grupper, ettersom de er storforbrukere av samtaler til Asia, Sør Amerika og Afrika. Vi har hørt om telebutikker på Grønland som selger utenlandssamtaler billig, med vi mener vårt interfonkort er konkurransedyktig i Calling Card-markedet, forteller Ivar Plathe.

- Kortet er tekstet på både norsk og engelsk, men også Urdu, sier Cornelia Mender til DinSide.

Enorme besparelser med faks

Faks utgjør idag opptil 80 prosent av all internasjonal telefontrafikk. Ved å sende dine fakser via Interfonkortet kan du spare flere tusen kroner i året. For bedrifter er også Internett-telefoni en god nyhet. Spesielt hvis man skal sende samme faks til flere steder i utlandet. Istedenfor å betale dyre utenrikssamtaler til hvert av landene, betales det bare for én lokaltakstsamtale.

De fleste fakser sendes med hastigheter på 9.600 - 14.600 bits per sekund over det vanlige telefonnettverket. Ulike IP-telefoniprogrammer kan nå komprimere den samme faksen opptil 14 ganger, noe som betyr at den tar mindre plass og kan sendes raskere. Det amerikanske kommunikasjonsfirmaet Terra Globe mener at IP-telefoni vil utnytte kapasiteten på telefonlinjer bedre, og redusere behovet for "voice-capable" båndbredde.

Flere tilbud fra Telenor

Telenor Nextel planlegger også å lansere flere telefontilbud via Internett senere iår. Først på trappene er telefon via PCen, og i November kommer sannsynligvis et tilbud om dette til alle abonnementer i Telenor Internett.

- I 1999 vil vi også lansere multimediatelefoni over Internett. Det vil si bilde, video og tale via PCen din forteller Plathe. - Vi har nå et pilotprosjekt med et større oljeselskap som skal teste ut disse løsningene, og hvis dette blir en suksess vil alle i Norge få muligheten til å være med, avslutter han.

Utenlandspriser
LandTelenorGlobal One*Interfon
Sverige1,22,67/21
England1,72/1,51,4
Frankrike1,92,67/21,5
USA2,52/1,51,4
Brasil14,356,67/55
Pakistan14,3513,33/108
India11,2513,33/108,5
Iran14,3510,67/87,5
* 0-18/18-08   

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.