MGP-aktuelle Alexander Rybak har blitt et populært veddemål. Foto: Anders Myhren
MGP-aktuelle Alexander Rybak har blitt et populært veddemål. Foto: Anders MyhrenVis mer

Rik på Rybak?

MGP-finalistens vinnersjanser er et populært veddemål i hele Norden, men oddsen blir stadig dårligere.

Såkalte underholdningsspill blir mer og mer populære hos Unibet, NordicBet og andre aktører på markedet, og interessen øker med Melodi Grand Prix-sirkuset.

- Nøyaktige tall har jeg ikke, men jeg vet at det aldri har vært så mye spill på et underholdningsspill hos oss noen gang som det nå er på Melodi Grand Prix, sier Kim Rud Petersen hos NordicBet.

Melodi Grand Prix-finalisten er imidlertid en så klar favoritt både i Norge og i resten av Europa, at oddsen stadig blir dårligere for dem som ønsker å sette penger på ham. I skrivende stund er oddsen for at Norge vinner finalen 2,05 hos NordicBet og bare 1,26 hos Unibet.

Hellas har også favorittstempel før kveldens Grand Prix-finale. Tror du Hellas vinner, og du tipper hos NordicBet, kan du gange innsatsen med 7,50 dersom det inntreffer.

De ti dårligste sparerådene - ikke gjør dette

Hele Norden tror på Rybak

Alexander Rybak er også populær i våre naboland.

- Vi ser at over halvparten av de som har spilt hos oss fra Sverige, Danmark og Finland har satset på Rybak, forteller Rud Petersen.

Det største enkeltbeløpet som er satset på Rybak hos NordicBet, er i skrivende stund 2.500 kroner. Nesten 75 prosent av spillene registrert på Melodi Grand Prix er plassert på Rybak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har sett en enorm økning på underholdningsspill de siste to årene. Fortsatt er det tippeligaen og Premier League som er mest populært, men programmer som MGP, Idol og Skal vi danse har gitt litt ekstra spenning rundt tv-kvelden når folk kan spille på det, sier Petersen.

Nå er det slutt på impulslotto

Oddsen for dummies

Spillagenter som NordicBet og UniBet gir deg altså mulighet til å gamble på utfallet av kveldens Melodi Grand Prix.

Veddingen er selvsagt forbundet med risiko. Setter du penger på feil alternativ, taper du ikke bare gevinsten, men også alle pengene du satset. Du må derfor ha råd til å tape.

Hvis du tror Alexander Rybak vinner, får du en odds hos NordicBet på 2,05. Dette betyr at hvis du satser 100 kroner, får du 205 kroner tilbake - dersom Rybak vinner. Hvis Rybak ikke vinner, taper du pengene. Det koster ingenting å spille annet enn pengene du satser.

Svaret på hvem som vant MGP 2009 fikk du i lørdag kveld. Ble du rik?

Når blir DU millionær? Her kan du finne det ut