Renten går ned

Fra nyttår går fastrenten på studielån ned med 0,2 prosentpoeng. Den flytende renten stiger med 0,4.

Publisert
Sist oppdatert

Lånekassens tilbud på fastrente går ned med 0,2 prosentpoeng til 5,7 prosent fra nyttår. Forrige justering var 1. oktober.

Dette gjelder både lån med tre og fem års bindingstid, og er klare tegn på at rentene fremover ikke bare skal opp, opp, opp. I alle fall ikke med tre eller fem års horisont.

Nå tror de på rentefall

Flytende rente opp

Den flytende renten skal opp til 5,6 prosent fra nyttår, og prognosen tyder på at den flytende renten skal videre opp til 6 prosent fra 1. april.

Fastrenten på studielån går ned. <i>Illustrasjonsfoto: Colourbox.no</i> Foto: colourbox.no
Fastrenten på studielån går ned. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no Foto: colourbox.no Vis mer


- Det kan være lurt å vente til 1. januar med å bestemme seg for rentebinding eller ikke. Da blir den flytende renten for andre kvartal 2008 fastsatt, og grunnlaget for valget er bedre, sier Lånekassen i en pressemelding.

10 års fastrente

Nytt i 2008 blir sannsynligvis muligheten til å binde studielånet ditt i ti år. Forslaget ble fremmet av regjeringen i statsbudsjettet for 2008.

Dette er et direkte resultat av ønsker fra studentorganisasjoner om større økonomisk forutsigbarhet for dem som tar lang utdanning. Det er i dag ca 477.000 personer som har studielån i Norge.

Som lånetaker i Lånekassen blir du automatisk tildelt flytende rente. Ønsker du fastrente må du selv be om dette.

Les mer om renter på studielånet på Lånekassens nettsider.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer