Gratis bruk i tre måneder gjør at sommeren kan bli gebyr- og rentefri. Foto: DinSide
Gratis bruk i tre måneder gjør at sommeren kan bli gebyr- og rentefri. Foto: DinSideVis mer

Rentefritt lån i sommer

Bank Norwegian lover null renter og gebyrer til langt over sommeren.

Hvordan unngå å bruke unødvendig mye penger på gebyrer og renter når du er på ferie i utlandet? Hyppige minibankuttak i løpet av ferien kan fort koste mye penger. Løsningen på problemet kan være å bruke Visa-kortet fra Bank Norwegian.

Banken kjører nå et introduksjonstilbud og tilbyr gratis bruk av kortet og tre rentefrie måneder. Det betyr at du kan ta ut penger hvor som helst i verden i løpet av sommeren uten å betale noe ekstra for det, med unntak av valutapåslaget på 1,75 prosent som du betaler uansett hvilket kort du bruker.

Se også: Betal i lokal valuta

Rentefritt lån og gratis uttak

DinSide oppfordrer ingen til å leve på kredittkort, men vi anbefaler faktisk bruk av kredittkort på ferie i utlandet fordi det gir deg en ekstra liten sikkerhet mot svindel.

Problemet er imidlertid at med bruk av mange av kredittkortene som finnes i det norske markedet, så begynner rentene å løpe med en gang du tar ut penger i utlandet. Det gjelder ikke med Norwegian-kortet som ikke belaster renter før etter den rentefrie perioden er over.

Gebyrfrie uttak av kontanter er ikke et kampanjetilbud, men et permanent tilbud fordi Bank Norwegian ønsker at dette skal være nordmenns foretrukne reisekort.

Vil ha kundene tilbake

Noe av bakgrunnen for introduksjonstilbudet til Bank Norwegian er at banken tidligere i år avsluttet sitt kortsamarbeid med Terra Kort. Dermed har Terra introdusert etterfølgeren TwoCards, mens Bank Norwegian ønsker sine eksisterende kunder over på Norwegian-kortet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om dette: Kjemper om kortkundene

Introduksjonstilbudet på tre rentefrie måneder er også en kampanje for å introdusere Norwegian-kortet som feriekort, og kampanjen vil i alle fall vare ut juni, melder Bank Norwegian. De som søker om kort i løpet av juni, vil få rentefrihet frem til 1. oktober.

Ikke best på rente

Dersom du ikke planlegger å betale ned hele kredittkortgjelden innen den rentefrie perioden, så løper rentene. Da er ikke lenger Norwegian-kortet rimeligste alternativ i lengden.

Norwegian-kortet opererer med en årlig effektiv rente på 21,93 prosent, mens Skandiabanken fortsatt har den laveste kredittkortrenten i Norge, nemlig en årlig effektiv rente på 13,91 prosent. Skandiabanken tilbyr for øvrig inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse på kredittkortet.

Derimot har Norwegian-kortet igjen andre fordeler som Skandiabanken-kortet ikke har, fordi det er et fordelskort hvor du tjener opp såkalte cashpoints når du bruker det.

Se mer om betingelsene her (ekstern lenke)