Renteendringer? Disse bankene er sleipest

Går du rundt med en snikende følelse av at banken din er kjapp til å sette opp renten og treg med å sette den ned? DinSide har undersøkt saken. Se selv om banken din tilhører de snille eller de sleipe.

Vi har tatt for oss landets tolv største banker målt etter antall privatkunder. Samtlige renteendringer i hele 1998 og hittil i 1999, inkludert renteendringene de siste dagene, er studert.

Dersom en bank gjennomgående bruker lengre tid på å sette opp renten på innskudd og lån enn å sette renten ned, tjener du på det dersom du har større lån enn innskudd.

Bruker banken lengre tid på å sette renten ned enn opp, er det kunder med innskudd som kommer gunstig ut.

Storebrand foretrekker kunder med mye penger. I hvert fall behandles lånekunder dårlig ved renteendringer. Vis mer

Best og verst på samme tid

Undersøkelsen viser at Sparebanken NOR behandler lånekunder best. Storebrand Bank er dårligst. Dersom vi foretar rangeringen etter kunder som har større innskudd enn lån snus listen på hodet. Da blir Storebrand Bank vinneren, mens Sparebanken NOR blir "sleipest".

Det kan være verdt å ta dette hintet om hvilke type kunder banken foretrekker.

Relaterte artikler:
renten kan gå ned 3,5% på en uke
Uslåelig rentereduksjon fra Lånekassen!

Dersom du sliter med studielån er fredag en viktig dag. Da bestemmer Lånekassen hvilken rente den tilbyr på de nye fastrentelånene. I øyeblikket ligger det an til en rente på 5,63 prosent. Det betyr en saftig reduksjon av det terminbeløpet. (06:58 27/04-1999)
3394 TARGET="_top">Les mer

Nå setter Norges Bank ned renten igjen:
Vær agressiv ved rentefallet!

(06:57 22/03-1999)
2823 TARGET="_top">Les mer

Hvor kjapp er din bank?
(06:57 10/03-1999)
2611 TARGET="_top">Les mer