Renta opp en kvart prosent

Ta kontrollen. Beregn hos oss hva dagens renteøkning betyr for deg, og hvor mye du kan låne.

Nyttige kalkulatorer
på DinSide Økonomi
  1. Hvor mye kan jeg låne?


Norges Banks hovedstyre har i dag besluttet å sette opp foliorenten med 0,25 prosentenheter til 2,50 prosent. Det var ventet, også hos oss, at sentralbanken ville sette opp styringsrenten på rentemøtet i dag. Siden renten var på sitt laveste, 1,75 prosent, har hovedstyret hevet den to ganger med tre måneders mellomrom.

Dette er i tråd med sentralbanksjef Svein Gjedrems strategi om å heve renten i «små og ikke hyppige skritt».

Opp? Ned??

Analysene i inflasjonsrapporten som også offentliggjøres i dag innebærer at renten - i små og ikke hyppige skritt - bringes tilbake mot et mer normalt nivå.

Mer om hva som betraktes som et "normalt nivå kan du lese her.

Prisveksten trekker i motsatt retning. Den er fortsatt langt lavere enn målet om en vekst på 2,5 prosent på to - tre års sikt. Så lenge sentralbankens instruks er å styre pengepolitikken etter prisstigningen, er videre renteøkninger helt avhengig av hvilken vei inflasjonen går fremover.

Beregn og vær beredt!!

For deg betyr det alt å være forberedt på alle eventualiteter fremover. Og til det kan du bruke våre svært nyttige kalkulatorer.

Trykk her, og beregn hvor mye du kan låne til ulike rentesatser.

Trykk her, og beregn hva renteendringen betyr for DIN lommebok

Og lurer du på hva du kan vente deg av den lange fremtiden, bør du lese hvorfor vi mener at sterke krefter på sikt vil holde rentene lave.