Rens kroppen med alger

På tide å gi kroppen en real rens? Da kan alger være tingen for deg.

Vi lever i et svært forgiftet samfunn fylt med alt fra farlige solstråler til usunne plantevernmidler. I tillegg fyller vi kroppene våre med mat og drikke som gir lite næringsstoffer og energi.

Ifølge Irene Ahlberg, journalist med spesialitet innen medisin og helse, finnes det 8000 ulike kjemikalier i verdenen.

- De fleste skal være trygge å anvende, men egentlig så vet vi ikke så mye om de er helsefarlige, sier hun, og legger til at amerikanske studier viser at brystmelk inneholder 350 ulike kjemikalier som ikke skal være der.

Vi føler oss tunge i kroppen, er slitne, vi får livløst hud og hår og vi får ikke sove. Her burde varselklokkene ringe, for systemet vårt er overfylt! Men isteden kompenserer vi og fyller på med mer kaffe og tomme karbohydrater. Vi ender i en ond sirkel.

Men det kroppen muligens roper etter er en real rens, en avgiftningskur. Ved å rense systemet reduserer du mengden med avfallsstoffer i kroppen.

Dette kan du oppleve etter en kroppsrens:

- Bremser aldringsprosessen
- Mer energi
- Styrket immunforsvar
- Vektreduksjon
- Færre cellulitter
- Bedre blodsirkulasjon
- Økt søvnkvalitet
- Sunnere hud og hår

Trenger du kanskje en høstrengjøring?

Høstrengjøring av kroppen
Det finnes mange måter å rense kroppen på. Enkelte foretrekker avgiftningskurer som gjøres på regelmessig basis, som å ta badstue, tarmskylling eller andre former for avrensing.

Andre finner veien til en renere kropp gjennom kostholdet.

En detox-kur som blant annet består av å spise mye grønnsaker, frukt, nøtter og bær, vil gjøre godt for kroppen. En detox bør helst vare i tre-fire uker og minst to uker.

En annen løsning er å fylle på med alger. I alt finnes det omkring 2 500 ulike algetyper på jorden, med forskjellige funksjoner. Når det gjelder rensing av kroppen er det spesielt den encellete ferskvannsalgen chlorella, som gjelder.

Ifølge Lommelegen er hver chlorella-celle en selvforsynt, hel organisme, med cellekjerne og en mangfoldighet av næringsrike stoffer. Dette resulterer blant annet i en usedvanlig høy konsentrasjon av næringsstoffer i Chlorella-algen.

Agnar Nordeidet, som er daglig leder for Chlorella Skandinavia anbefaler å ta algen over tid.

- Vi anbefaler å ta Sun Chlorella over lengre perioder, da miljøgifter og tungmetaller ikke renses ut av kroppen i løpet av noen uker, men tar mange måneder. Problemet er også at vi ofte tilfører nye miljøgifter i hverdagen, sier han.

Han legger til at et stort inntak av frisk økologisk frukt og grønnsaker over tid også vil rense kroppen, i tillegg til en rekke ulike urter.

I tillegg til de ovennevnte helsefordelene binder Chlorella-algen tungmetaller.

De fleste helsekostbutikker selger ulike tabletter og pulverpreparater som virker rensende på kroppen. Noen taes i et døgn, mens andre kurer varer i flere uker.

 

Mozon.no, 22.11.2006