Rekordhøy euro mot dollar

Høyeste kurs noen gang registrert for euroen.

Publisert
Sist oppdatert

Euroen har satt ny kursrekord i forhold til amerikanske dollar. En euro ble tirsdag omsatt for 1,4814 dollar, den høyeste kursen siden den europeiske fellesvalutaen ble opprettet i 1999.

Du kan snart betale med euro

Søker stabil valuta

Mer dårlig nytt fra banksektoren i USA svekket tilliten til dollaren, og gjør investorer usikre på framtidsutsiktene for den amerikanske økonomien. Statistikk som viste kraftig fall i antallet nye byggeløyver i USA falt med 6,6 prosent i oktober bidro til dollarsvekkelsen.

- Når bekymringene for økonomien vokser, søker folk vanligvis mot en stabil valuta. Tradisjonelt har dette betydd dollar, men nå faller dollarkursen og derfor investeres det i euro i stedet, sa valutastrategen Neil Mellor i Bank of New York.

Slik ser euroen ut

Svak mot flere

Et lyspunkt for byggebransjen er tallet på nye boligbygg som ble satt i gang i oktober. - Men det er stort overskudd av boliger til salgs, mange kontrakter sies opp og tallet på oppsigelser er økende, påpekte Michelle Meyer i finanskonsernet Lehman Brothers.

Dollarkursen falt tirsdag også i forhold til britiske pund og sveitsiske franc, med kurser nede i 2,0457 i forhold til pundet og 1,107 i forhold til sveitserfrancen. I senere handel hentet den amerikanske valutaen seg noe inn, og ble notert til 1,4803 mot euro.

Mer bank & finans:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer