Rekord i julehandelen

I år er det ventet at julehandelen vil koste 13,5 milliarder kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonen tro vil julehandelen atter sette en ny rekord i Norge. I år er det ventet at vi vil svi av 13,5 milliarder kroner.

En shopoholikers drøm

2.860 kr. per person

Julehandelen vil øke med 7,5 prosent i år i forhold til i fjor. Det er den høyeste årlige økningen siden 1986, skriver Dagens Næringsliv.

I fjor var økningen på 4,8 prosent.

Vi vil legge igjen 13,5 milliarder kroner i butikkene i år. I praksis betyr det at hver av oss vil handle for 2.860 kroner. Og det er bare julehandel. I desember totalt vil vi handle for over 40 milliarder kroner, mer enn dobbelt så mye som i en vanlig måned.

Folk i Oslo og Akershus er mest rause med julegavene. Innbyggerne i Finnmark og Aust-Agder holder hardest på lommeboken.

Aldri bedre økonomi

Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH) mener økningen i årets julehandel vil bli svært stor.

- Det ligger an til en formidabel økning, ja. Og årsaken er ganske enkelt at husholdningene aldri har hatt bedre økonomi, takket være høy sysselsetting, lav prisvekst og høy lønnsvekst, sier informasjonssjef Jarle Hammerstad i HSH.

Han tror ikke renteøkningen det siste året har hatt noen effekt på folks handlemani. Først neste år tror han at folks private forbruk vil flate ut. Men det blir likevel ikke snakk om nedgang, mener Hammerstad.

Mer shopping:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer