Rekker dine nettgaver fram i tide?

Med kun 17 dager igjen til julaften begynner det å haste. Når er det egentlig for seint å kjøpe julegavene i nettbutikkene? Og hvor leter du etter de gode tilbudene?

Du finner alt på nettet. Og det er kanskje her nettbutikkenes største fordel ligger. Sittende tørrskodd hjemme i din egen stue kan du nemlig kjøpe alt fra norske strikkejakker, undertøy og russiske pyntegjenstander, til leketøy, CDer, bøker og gourmetmat.

Bor du i tillegg langt på landet, for eksempel en fergetur unna nærmeste shoppingsenter, er netthandel ofte det eneste praktiske alternativet.

De viktige fristene

Posten lover at alle pakker skal komme frem i tide, om de sendes innen 15. desember. For brevpost (inkludert gaver som veier under 1 kilo.) er fristen satt til 20 desember.

Siden leveringstidene varierer fra nettbutikk til nettbutikk, må du passe på at din utvalgte butikk, klarer å levere varene innen disse fristene. Husk at det er få nettbutikker som kan love leveringstider på under en arbeidsuke, så vil du unngå barnegråt og en fornærmet kjæreste, må det være leveringstiden som har høyeste prioritet akkurat nå.

Du bør altså begynne i dag, hvis du skal være sikker på at gavene skal komme fram til jul!

Ny på nettet?

Slapp av, det er mye lettere enn du tror! Mange nykommere pleier å bruke de ulike startsidene på nettet for å finne butikkene. Noen norske alternativer er:

Etterhvert som du blir mer vant til å bruke nettet, vil du antagelig slutte å gå innom de ulike startsidene. Grunnen er at du normalt vil huske web-adressen til den siden du vil besøke, og skriver denne direkte inn i adresselinjen på nettleseren din for å spare tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange velger imidlertid å bruke de mange ulike "shoppingsøkemotorene" på nettet. Her taster du inn hvilken vare du er interessert i og får opp en automatisk prissammenligning mellom ulike nettbutikker.

Dette er et glimrende utgangspunkt, både for deg som ikke vet om butikkene, og for den erfarne Internett-bruker som har lyst til å spare tid. I tillegg finner du raskt ut hvilken nettbutikk som er billigst, og ikke minst om nettbutikkene er billigere enn de "vanlige" butikkene.

Vi mener at du kan klare å få din julegave billigere på nettet enn i butikken. Men her som ellers, vil det avhenge av hvilken vare du er ute etter. Når det gjelder mobiltelefoner og CD-plater bør du imidlertid ha svært gode muligheter for å finne de beste prisene.

En god norsk automatisk "shoppingsøkemotor" er Zoom.no, mens to glimrende utenlandske er DealPilot, tidligere Acses.com og DVD price search.

Kast deg ut i nett-auksjonenes verden

Når pengepungen begynner å bli tom, kan du gjøre et kupp på nettets utallige auksjoner. Vi mener selvfølgelig at DinSide Auksjon er den aller beste. Den er i hvert fall Nordens suverent største internettauksjon, men du må gjerne gjøre opp din egen mening ved å se på våre konkurrenter også. Vi tror valget vil være lett.

Andre auksjonshus på nett er blant annet: OLC og Gibud.

Husk at du kan bestille blomster på nettet

Har du glemt å kjøpe julegaver? Husk at det blir stadig flere norske blomsterbutikker som har egne nettsider, og mange av dem tilbyr rask levering over hele landet.

Nettets blomsterbutikker kan du lese mer om i denne artikkelen.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Vil du lese mer om netthandel, kan du trykke på lenkene nederst til høyre i artikkelen.