Sydenturen venter på deg ved en av Londons flyplasser.
Sydenturen venter på deg ved en av Londons flyplasser.Vis mer

Reis til syden fra London

Ikke fortvil selv om sydenturene fra Norge i juli for lengst er fullbooket. Redningen er London. Med Ryan Air kommer du til verdensmetropolen for 1.190 kroner. Og fra London kan du velge og vrake i ledige fly- og pakkereiser til et hopetall av sydenreisemål. DinSide fikk onsdag tilbud om flyreisen London Alicante tur-retur til 157 pund eller 1.948 kroner (kurs 12,41).

Den triste starten på sommeren har fått mange til å bestille sydenferie. Allerede melder turoperatørene om utsolgte plasser både på rutefly og på pakkereiser fra Norge. Star Tour, landets største reiseoperatør, kunne onsdag opplyse til DinSide at det ikke var en eneste plass igjen til noe sted i Spania dersom utreisen skal skje i juli. Men etternølere behøver ikke fortvile, det finnes mange alternativer. Ett av de beste er å reise via London.

Med utgangspunkt fra London har du verden i din hule hånd. Fra verdensmetropolen kan du velge og vrake mellom et utall destinasjoner verden over.

Ifølge "Dial a flight", en stor engelsk turagent, er det ledige flyseter til de fleste "Norske" sydendestinasjoner, både på rute og charterfly. Husk at høysesongen for britenes ferie begynner i midten av juli, så det kan være smart å bestille så fort som mulig.

Skritt 1, finn reisen hos en engelsk turoperatør

DinSides medarbeider ønsket å finne en flybillett til Alicante i sørøst-Spania med avreise i midten av juli og retur to uker senere.

En meget bra måte å finne reisen på er å gå til nettstedet Cheap Flights. Cheap Flights gir deg oversikt over de billigste turene fra de fleste store flyplasser i England til destinasjoner over hele verden. Kombinert med Ryanair mellom Sandefjord og London kan du spare betydelige beløp i forhold til ordinære norske priser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skritt 2, bestill reisen

Via Cheap Flights fikk DinSide følgende svar på vårt ønske om flyreise til Alicante i sørøst-spania med avreise i midten av juli og retur to uker senere: Selskapet Dial a flight tilbyr rutefly (Iberia) til en pris av 215 pund eller omlag 2.700 kroner. På skjermen fremgikk det at Dial a flight også tilbyr seter på charterfly på samme strekning helt ned til 69 pund eller i underkant av 900 kroner. Denne prisen gjelder imidlertid kun i lavsesong. Vi ringte til Dial a flight for mer informasjon.

Dial a flights hyggelige kundekonsulent hørte på vårt ønske og var snart tilbake med flere alternativer. Nå kunne vi få plass på et charterfly i det aktuelle tidsrommet til en pris av 157 pund eller omlag 1.950 kroner.

Det var overhodet ikke noe problem å sende flybillettene til Norge, forutsatt at vi betalte med kredittkort over telefonen. Billettene kunne vi også hente i Dial a flights skranke på Stanstead om vi ønsket det. Dial a flight godtar både VISA og Mastercard, men tar et gebyr på 1,5 prosent av billettprisen.

Skritt 2, til London

Først må du komme deg til verdensmetropolen. Et godt alternativ er å reise med Ryan Air fra Torp til Stanstead ved London. For 1.190 kroner, alle skatter og avgifter inkludert, får du selskapets billigste tur-retur billett. Du kan reise fra Torp alle dager unnatt torsdag og fredag.

Totalt vil det altså koste DinSides medarbeider 3.140 kroner å reise Torp-London-Alicante tur-retur i midten av juli. Et meget bra alternativ sammenlignet med tilbudet fra Norge hvor det meste synes utsolgt hva angår juli måned.

Star Tour kunne onsdag ikke skaffe en eneste plass fra Norge i juli dersom målet er Spania - hverken på pakketur eller bare flybillett. Eneste alternativ var ledig plass på et charterfly fra Trondheim til Malaga 31. juli. Prisen for denne flybilletten er 3.148 kroner.

Også pakketurer

Det er både enkelt og rimelig å bestille pakketur med avreise fra en av Londons flyplasser. Hvordan du går frem kan du lese om i denne artikkelen: 4277 TARGET="_top">"Haugevis av ledige pakketurer venter på feriesugne nordmenn"