- Dagens økonomi gjør folk stresset, sier ekspertene. Foto: Science Photo Library
- Dagens økonomi gjør folk stresset, sier ekspertene. Foto: Science Photo LibraryVis mer

Regningene gjør deg feit

Har du en bunke med ubetalte regninger? Ikke la stresset ta overhånd.

Du har helt sikkert kjent stresset komme krypende i takt med at regningsbunken bare vokser og vokser. For dette har du jo ikke penger til nå?!

Nå viser ny forskning at det kan være lurt å holde regningsstresset på avstand, for det kan gjøre deg feit.

Stresset? Ta stresstesten her!
Finanskrisen gjør deg feit

- Dagens økonomi gjør folk stresset, og stress er blitt satt i sammenheng med en rekke lidelser, som hjertesykdom, høyt blodtrykk og økt risiko for kreft. Denne studien viser at stress også henger sammen med en vektoppgang, sier studieleder Jason Block ved Harvard University, ifølge Forskning.no.

Dette blir du feit av

Kvinner stresser over penger og familie

I studien på 1355 kvinner og menn, tok forskerne for seg forholdet mellom vektøkning og ulike former for stress: Jobbstress, økonomiske problemer, vanskelige familieforhold, depresjon og angst.

12 tips mot jobbstress

De kom fram til at særlig kvinner blir stresset av pengeproblemer, familiedrama og hvis de føler at livssituasjonen de er i begrenser mulighetene deres. Dette er former for stress som kan bidra til vektøkning, ifølge forskerne.

Mennene la imidlertid ikke på seg av disse stressformene, men fikk et par ekstra kilo på kroppen hvis de stresset over å ha for dårlige beslutningsevner eller få utviklingsmuligheter på jobb, ifølge Medical News Today.

Disse jobbene gjør deg feit

Studien viser også at de som i utgangspunktet har en høy kroppsmasseindeks, har høyere risiko for å legge på seg når de stresser.

Endrer spisevaner

Ifølge forskerne har mange lett for å forandre spisevanene sine når de blir stresset. Dette kan føre til vektøkning.

Tidligere forskning har vist at aper får vektproblemer når de blir stresset, men dette skal være første tilsvarende studie som er gjort på mennesker. Block mener studiefunnene viser at stress bør anses som en trussel mot amerikanernes velvære.

Studien er publisert i tidsskriftet American Journal of Epidemiology.