Regjeringen vurderer pristak for tannbehandling

Tannlegene kan i dag sette prisene fritt. Det kan det bli slutt på.

Regjeringen vurderer pristak for tannbehandling
Publisert
Sist oppdatert

Siden tannleger rundt om i landet kan sette priser som de selv vil, er det ekstreme prisforskjeller for samme behandling hos forskjellige tannleger.

En undersøkelse gjort av Forbrukerrådet for kort tid tilbake bekreftet prisforskjellene. Den billigste tannlegen forlangte bare 250 kroner for en undersøkelse, mens den dyreste ville ha 5.325 kroner for en tilsvarende undersøkelse.

Vil ha mer kontroll

Nå ønsker regjeringen å se nærmere på tiltak som kan gjøre tannlegeregningen litt hyggeligere..

Det skal nå startes en utredning, som skal se på ulike måter å finansiere tannbehandling for voksne.

– I utredningen vil en også se på muligheten til å etablere et tak for hvor mye den enkelte selv skal dekke av utgifter til nødvendig tannbehandling, uttaler helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, i en pressemelding i dag.

Strøm-Erichsen forklarer videre at den rød-grønne regjeringen ønsker at det offentlige i større grad skal ha ansvar for norsk tannhelse.

– Vi må også se på hvordan offentlig finansiering skal beregnes. Tannlegene kan i dag sette prisene fritt – og prisene varierer følgelig betydelig, sier Strøm-Erichsen.

Sparte tusenlapper på tannlegebehandling

Om du vil spare penger på tannlegebehandlingen, kan det være lurt å ringe rundt og sjekke hvilke prisoverslag de forskjellige tannlegene gir deg.

DinSide har tidligere skrevet om Thomas Løkkeberg, som sparte 2.000 kroner på tannhandlingen, fordi han gjorde jobben med å ringe rundt og høre hvilke tannleger som gir best pris.

Men husk at tennene dine er dyrebare, og det er ikke alltid pris er viktigst. Iinformasjonssjef Morten Rolstad i Den norske tannlegeforening har tidligere advart mot å «shoppe rundt» når man skal bestemme seg for hvilken tannlege en skal gå til.

- Det å undersøke en pasient og stille riktig diagnose på alle tilstander som finnes i munnhulen er ikke en engangsforeteelse, men noe som krever kontinuitet og oppfølging. Observasjon over tid er en viktig del av det å behandle pasienter i tannlegepraksis. Å iverksette behandling ut fra et øyeblikksbilde, i en ”nåsituasjon”, hvor man ikke vet om man noen gang får se vedkommende igjen eller har mulighet til å følge opp over tid, er noe helt annet enn å ha ansvar for en fast/regelmessig pasient, har Rolstad uttalt til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer