Voksne må betale 235 kroner for å registrere en sykkel i Falck Sykkelregister. Men er barnet ditt under 10 år gammelt, kan dere registrere barnesykler gratis. Registreringen er gyldig i tre år. Foto: Per Ervland
Voksne må betale 235 kroner for å registrere en sykkel i Falck Sykkelregister. Men er barnet ditt under 10 år gammelt, kan dere registrere barnesykler gratis. Registreringen er gyldig i tre år. Foto: Per ErvlandVis mer

Registrér barnesykkelen gratis

Er den håpefulle under 10 år gammel? Da slipper dere å betale for registrering i Falck sykkelregister.

Falck Sykkelregister, som opprinnelig het Falken Sykkelregister, ble opprettet for 17 år siden, i 1993. Registeret eies av Finansnæringens hovedorganisasjon (FNO), men driftes i dag av Falck Redning.

Målsettingen med registeret er å bekjempe sykkeltyverier, blant annet ved å gjøre det vanskeligere å omsette stjålne sykler. Samtlige forsikringsselskaper tilknyttet FNO opererer med redusert egenandel for kunder som har sykkelen sin i registeret, noe som har medvirket til at registeret i dag omfatter mer enn én million norske sykler.

235 kroner for fem år

I dag koster det 235 kroner å registrere en sykkel og registreringen er gyldig i fem år. Ved å registrere sykkelen mottar man et oblat som klebes på sykkelrammen og som viser potensielle sykkeltyver at sykkelens rammenummer er registrert hos Falck.

Gratis i tre år

Hva med deg?

Er syklene i din familie registrert i Falck Sykkelregister? (Avsluttet)
Nei, ingen av dem(64%) 157
Ja, men kun voksensyklene(16%) 40
Ja, både voksen- og barnesyklene(15%) 37
Ja, men kun barnesyklene(4%) 10
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Dette visste du kanskje. Men visste du at ikke alle trenger å betale? Hvis sykkeleieren er under 10 år gammel, tilbys nemlig gratis registrering. Registreringer av barnesykler er gyldige i tre år. Her kan du registrere barnesykler gratis.

Lav verdi - økt terskel

- Hvorfor denne rausheten overfor de minste?

- Barnesykler har ofte en relativt lav verdi, noe som øker terskelen for at folk skal bruke penger på å registrere dem. Vi ønsker imidlertid å legge til rette for at barn skal kunne bruke sykkelen frem og tilbake til trening og skole, sier Geir Kamsvåg, avdelingsleder i Falck Redning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ofte er det slik at barnesykler som stjeles, etterlates i nærområdet. Når sykkelen er registrert i vårt register, øker sjansene dramatisk for at sykler som gjenfinnes - for eksempel i Rusken-aksjoner og lignende - ender opp hos den rettmessige eieren igjen, sier Kamsvåg.

Kilder: Falck Redning, fno.no, snl.no

Les mer sykkel-relatert DinSide-stoff her.