Regelmessig sex gir økt lyst

Dersom du har hyppig sex, øker ofte lysten og kåtheten. Sæden som deponeres i kvinnens skjede inneholder hormoner, og kan være en av faktorene som øker lysten.

Regelmessig sex gir økt lyst
Dersom du har hyppig sex, øker ofte lysten og kåtheten. Sæden som deponeres i kvinnens skjede inneholder hormoner, og kan være en av faktorene som øker lysten, skriver dr Gro Nylander.

Jeg har hatt flere langvarige forhold med pauser hvor jeg har levd enslig uten sex. Når jeg lever sammen med en partner og har hyppig sex, så øker lysten og kåtheten. Når jeg lever alene, er ikke mangel på sex et stort problem, selv når jeg er forelsket. Jeg har flere venninner som har det på samme måte, mens mannlige venner forteller at gutta bare får det verre og verre jo lenger de går uten sex. Hva skyldes dette? Kommer den økte lysten min av en slags mye vil ha mer ? Jeg kjenner meg rett og slett mer sugen i underlivet. Blir kroppen avhengig av sex eller ligger dette på det psykiske planet? Uansett er det praktisk! Har du noen forklaring?

Hilsen sexglad i perioder

Vissheten om partner slipper lysten løs

Svar: Det at du skrur av og på seksualiteten din etter tilbudet gjør det i alle fall lettere å leve. Du er ikke den første som forteller meg dette. Når du lever tett i et forhold, får du jo langt mer stimulans av for eksempel lukt og hudkontakt, og forhåpentligvis av alle de små tegnene som er egnet til å vekke kvinners libido, som gode klapp, mye småkos, komplimenter, litt vågalt tøyseprat, deling av opplevelser og oppgaver. De beste samleieene våre starter over oppvasken , sa én kvinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vissheten om at du har en interessert partner, gjør trolig også at du slipper løs lysten din, i stedet for å bruke mye energi på andre tilfredsstillende aktiviteter. Men jeg tror det også kan være en annen faktor. Det mannlige kjønnshormonet testosteron gir økt sexlyst. Det er grunnen til at menn gjennomgående er mer aktive for å skaffe seg sex, og mer plaget når det ikke går. Kvinner har også noe testosteron. I blant får kvinner hormonforstyrrelser med ekstra mye testosteron, og mange forteller da om økt libido. Tidligere ble det gitt hormonsprøyter som også inneholdt litt testosteron til kvinner med overgangsplager, og mange rapporterte da tilbake om at kjærlighetslivet ble mer aktivt enn ellers. Jeg husker en pasient som kom noen ganger i året og med et lite lurt smil ba om feriesprøyte før hun og mannen dro til Syden.
Mye sæd ligger igjen i skjeden

Etter et samleie uten kondom vil mye av sæden bli liggende igjen i skjeden. Sædvæsken er full av mannlige kjønnshormoner. Kanskje du rett og slett får en liten hormonoverføring på kjøpet? Vi vet jo at mange legemidler tas opp gjennom hud og slimhinne og sirkulerer rundt i hele kroppen. Tenk bare på plaster som brukes for eksempel mot overgangsplager, hjertekrampe eller nikotinavhengighet. Eller stikkpiller. Man kunne jo da tenke seg at jo aktivere sexliver er, desto mer testosteron får kvinnen. Det er snakk om ørsmå mengder, men det skal ikke mye til for å kjenne virkningen.
Skjeden - en fantastisk del av kroppen

Alle organer har det generelt best når de blir brukt slik det er meningen. Skjeden er jo en fantastisk del av kroppen, sterk og foldet som et trekkspill, vel egnet både til samleier og barnefødsler. Fra kvinner som mangler skjede, der man lager en kunstig gjennom operasjon, vet vi at det er viktig at den brukes for ikke å skrumpe. Noen vanlige kvinner som har vært avholdende lenge, forteller at det kjennes litt trangt ut når seksuallivet gjenopptas. Kanskje ikke så rart at et veltrenet, hormonstimulert underliv kan kjennes mer sugent som du sier, enn et som har gått på sparebluss lenge? Frykt ikke, du gror ikke på noe vis igjen, men her som ved annen fysisk aktivitet kan det vel være en snev av sannhet i uttrykket use it or loose it . I mellomtiden får du glede deg over å ha et så praktisk dosert libido!

Dr. Gro Nylander mozon.no