Reddet synet med vitaminer

Svenske Rosita mistet synet og ble gitt opp av vanlige øyeleger. Men alternativ behandling med vitaminer ga henne synet tilbake.

Øyeleger klarte ikke å redde synet til Rosita Gård, men med hjelp av vitaminer og mineraler fikk hun synet tilbake, skriver Expressen.

- Det er helt fantastisk. Endelig kan jeg leve igjen, sier hun.

For to år siden fikk 60-åringen store problemer med det høyre øyet sitt. Det dukket opp en flekk i synsfeltet, og hun klarte ikke å se ting som sto rett foran henne.

I noen måneder hadde hun samme problemer på det venstre øyet. Da kunne Rosita hverken kjøre bil eller sy, og jobben på Kinnarps ble uhåndterlig.

- Det var kjempe tøft. Og i november i fjor kom sjokkbeskjeden fra øyelegen: Det gikk ikke an å redde synet mitt. Jeg måtte ha begrenset syn resten av livet. Jeg kunne ikke en gang kjenne igjen mennesker i umiddelbar nærhet, forteller hun.

Visste du at ringblomst beskytter øynene?

Ingen behandling
Ifølge Rositas ansvarlige øyelege hadde hun blitt rammet av store aldersforandringer på netthinnen, og i et kort skriftlig brev konstaterte øyelegen at det ikke fantes noe behandling for denne type forandringer.

Men samme dag som sjokkmeldingen, kontaktet Rosita en annen øyelege som behandler øyesykdommer på netthinnen med vitaminer og mineraler.

- Han konstaterte raskt at jeg ikke led av aldersforandringer på netthinnen, og at det gikk an å redde synet mitt. Jeg visste ikke riktig hva jeg skulle tro, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og nå, noen måneder etter å ha tatt den nye behandlingen, har Rosita fått tilbake synet på det venstre øyet, og det skjer fortløpende forbedringer på det høyre.

- Det finnes ikke ord på den takknemligheten jeg kjenner. Flere burde teste denne metoden, sier hun.

Den kontroversielle øyelegen driver en privat klinikk i Göteborg. Her behandler han øyepasienter med en antioksidativ sammensetning bestående av vitamin E og A, selen og sink. Helt enkelt, vitaminer og mineraler i tablettform.

Aldersforandringer på netthinnen er den vanligste årsaken til svaksynthet hos eldre mennesker, og hos personer over 80 år er sykdommen meget utbredt. Sansecellene på netthinnen blir gradvis ødelagt fordi blodtilførselen svikter, på grunn av aldersforandringer i blodkarene, ifølge Helsenett.

Vanlige symptomer er at rette linjer slår bukter på seg, det kommer små blinde flekker på øyet og etter hvert blir synsstyrken gradvis dårligere.

Det finnes ikke noe god behandling av denne øyesykdommen. I knapt 10 prosent av tilfellene behandles det med laserstråler.

Er du redd for at kontaktlinser kan gjøre skade på synet? Forskere sier det er trygt å bruke linser.

 

Mozon.no, 21.09.2006