Redd forholdet under fotball-VM

Fotballfrelste nordmenn hamstrer storskjermer og øl til årets store begivenhet: Fotball-VM. – Om begge parter tilpasser seg, kan man unngå mange problemer, er rådet fra eksperten. Les tipsene her:

Allerede fredag starter ballet med åpningskampen mellom Tyskland og Costa Rica, og så følger fire uker med ekstase for de fotballfrelste gutta. Og vi skriver gutta.

For selv om mange kvinner har fått øynene opp for både offside og ettersittende drakter, er fotballen fortsatt mannfolkenes arena i mange tv-stuer.

Dårlig samvittighet
- Det er helt sikkert noen igjen av den gammeldagse fotballidioten som ser hver eneste kamp med potetgull, øl og beina på bordet. Og samtidig finnes det sikkert mange koner med krøllruller i håret som truer med kjevla. Men heldigvis er jo bildet de fleste steder mer nyansert, sier Margrete Wiede Aasland som er spesialist i sexologisk rådgivning.

Hun har selv en fotballfrelst mann som gleder seg til en hel måned med jakten på lærkula. Men hjemme hos Åsland har mannen selv tatt initiativet til et kompromiss. En ekstra tv-kabel sørger for to skjermer med hvert sitt program i ukene som kommer.

- VM varer jo tross alt bare i fire uker. Men denne tiden kan være en prøvelse for begge parter. Det aller beste er jo å få se fotballkampene uten dårlig samvittighet, men da må man nok også innstille seg på å yte litt ekstra utenom sofaen. En hyggelig frokost sammen eller noen vennlige ord kan gi mange ekstra poeng dersom partneren føler seg litt oversett og glemt under VM.

- Det viktigste er jo at begge parter prøver å kommunisere sine ønsker med hverandre. Om en av partene synes det er viktig med fotball, skal jo hun eller henne få lov til å følge med. Men kanskje er det ikke nødvendig å se alle kampene, spør Aasland.

Potetgull og øl
Mange mener at fotball nytes best med øl og gode venner. Men pass deg for å gjøre om leiligheten til kameratenes fotballstue i fire hele uker. Det finnes nemlig en grense for hvor interessant det er med menn som søler potetgull og drikker pils kvelden lang.

- Risikoen er jo også til stede for at dette blir en tid med mye fotball og lite sex. Det er jo bare å innrømme at en småfull og sur mann med potetgull i munnviken ikke er den mest attraktive sengepartneren, mener Aasland.

Hun mener derimot at de fleste forhold kan klare seg gjennom fire uker med fotball-VM. Og om fotballen skaper full krig i hjemmet, er det kanskje på grunn av større problemer enn selve tv-kikkingen.

- Dersom fotball-VM skaper store problemer i hjemmet, er det kanskje noe annet med forholdet som ikke er som det skal? Når gamle og uløste konflikter kommer opp til overflaten kan det være lurt å søke hjelp hos en rådgiver dersom dere ikke klarer å løse problemene selv, mener Aasland.

Er du bekymret for forholdet under VM? Her er VM-tipsene til fotballidiotene fra spesialist i sexologisk rådgivning, Margrete Wiede Aasland:

 

Mozon.no, 08.06.2006