Redd forholdet på hytta!

Går det dårlig med deg og kjæresten? Ta en tur på hytta! - Det er viktig at par gjør ting sammen, sier ekspertene.

De fleste nordmenn har en grenseløs kjærlighet overfor hytte, fjell og sjø. Nå viser det seg at hytta kan gjøre godt for parforholdet ditt også. I en undersøkelse TNS Gallup har utført for Hyttemagasinet kommer det fram at seks av ti personer mener at samlivet med partneren er bedre på hytta enn hjemme.

- Det er ofte en mer avslappet atmosfære på hytta. Man slipper mas og stress i hverdagen, og har muligheten til å dyrke parforholdet, sier psykologiprofessor Frode Thuen, til forbruker.no.

Sexolog og lege Esben Esther Pirelli Benestad er enig.

- Dette er svært troverdig, men neppe fordi hytta har bedre senger eller på annen måte virker mer erotisk fristende. Årsaken ligger nok for svært manges vedkommende i at på hytta har man fri! Jobb, hus, forpliktelser, barn og TV tar mye av erotikktiden hjemme for svært mange, sier han til Mozon.

Det er flere årsaker til at hytta kan gjøre underverker for deg og din kjære. For det første er det en annen setting på hytta enn hjemme. Utnytt det at dere har ferie og gjør ting sammen, og ikke gjem dere bak hver deres avis eller se på TV.

Hvis det er noe konfliktfylt i forholdet deres, er hytta en arena der dette kan legges til side. Gjør hytta til et friområde fritt for alt tjas og mas som dere har hjemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanskje tiden er inne for litt feriesex?

Men vær oppmerksom på at hytta også kan tære på forholdet.

Hyttekrangler
Er man for lenge på hytta kan det fort bli diskusjoner om hvem som skal gjøre oppvasken, og hvem som skal male, du vil gå en lang tur, mens din kjære vil gå en kort tur.

Hyttelivet kan så absolutt også slite på forholdet.

- Det kan skje, og jo mer man eier og jo flere prosjekter man har sammen, jo flere mulige konfliktflater er det, sier Thuen.

Slik unngår du ferie-krangelen!

Så husk at for å bevare idyllen så holder det kanskje med små doser…

Er det noen andre måter vi kan bevare kjærligheten i et forhold?

- Kjærligheten dør ofte av mangel på næring. Etter forelskelsestiden kommer ikke næringen av seg selv. Da er det om å gjøre å sette av tid til hverandre og til parforholdet. Planlegg noe dere kan glede dere til hver 3. måned, og det kan jo for eksempel være en hyttetur, sier Pirelli Benestad.

 

Opprettet 22.09.2006
Redigert 01.04.2007