Red Bull virker ikke

Forskere tror ikke energidrikken Red Bull hjelper festmennesker å holde seg våkne på nachspielet .

Av de spurte i studien, trodde en av fire at dersom man blandet alkokohol med Red Bull, ville de øke energinivået sitt. Brasilianske forskere har funnet ut at dette ikke stemmer.

Utholdenhetstest
Forskerne ved Federal University of Sao Paulo spurte 136 festende om deres Red Bull-bruk. Tre fjerdedeler kombinerte energidrikken med alkohol, fordi de trodde det økte den berusede følelsen eller reduserte de negative effektene av alkohol.

Fjorten frivillige gikk gjennom en utholdenhetstest en time etter å ha drukket vann, alkohol, Red Bull og Red Bull blandet med alkohol. En time etter at testen var avsluttet, ble de frivilliges hjerterytme, blodtrykk og åndedrettsforhold sjekket.

Ikke alkoholholdig
Resultatet viste at når Red Bull ble blandet med alkohol, hverken forbedret eller reduserte den alkoholeffekten.

- Red Bull er en ikke-alkoholholdig drikk, likevel liker noen brukere å blande det med ulike typer av alkohol, sier en talskvinne for Red Bull til BBC.

- Selv om vi ikke promoterer Red Bull som et blandingsalternativ til alkohol, er det ingen grunn til at det ikke skal kombineres med alkohol, så lenge folk ikke glemmer at alkohol kan skade deres mentale og fysiske helse, sier hun.

 

Mozon.no, 15.09.2004