Raka fant på skolebøker?

Studenter på videregående, høyskoler og universiteter setter nå i gang med høstsemesteret. Men med pensumlister lange som vonde år, holder ikke studielånet lenge. Slik slipper du billigere unna!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Ingen skal beskylde norske studenter for å slippe billig unna. For hvert nye studieår må stadig nye hyllemetre med bøker kjøpes inn, og med høye bokpriser forsvinner studielånet raskere enn vi liker å tenke på.

Men betaler du mer enn nødvendig? Enten du skal kjøpe eller selge er det fort gjort å gjøre en god handel. Følger du våre råd kan du få studielånet til å vare litt lenger, i hvert fall til de første
"studentfestivalene" setter inn...

Kjøp brukt hvis du kan

På grunn av kraftige oppdateringer er det alltid noen bøker som må kjøpes nye, men dette gjelder langt fra alle.

Mange lærebøker gjennomgår kun små oppdateringer, skrivefeil rettes og nye illustrasjoner legges inn, det er med andre ord ikke nødvendig å betale i dyre dommer for å få et nytt omslag.

Er det kun lagt til et lite kapittel siden forrige utgave, kan du kopiere dette og klare deg godt med fjorårets utgave. Dette pleier ofte å stå i pensumlistene, pass derfor på at du har en oppdatert pensumliste før du kaster deg ut på markedet.

Hvor får du tak i brukte bøker?

  • 1. Gatesalg. Hver eneste januar og august er Universitetsgata i Oslo full av kremmere og kjøpere. Spør de erfarne studentene på ditt studiested hvor handelen pleier å foregå.

    Her kjøpes og selges bøker over en lav sko, går du rundt med en liten kremmer i magen er dette virkelig stedet å gjøre et kupp. Men hver forberedt på aktiv pruting, og pass på at du ikke kjøper utgåtte bøker. Bytteretten på gata er heller laber...  • 2. Heng opp lapper på lærestedet. På enhver skole, høyskole og universitet er det flust av oppslagstavler. Heng opp en liste over de bøkene du ønsker å kjøpe eller selge.
  • 3.Bruktboka.no. En gratis bokformidlingsside med bøker fra videregående skoler, høyskoler og universiteter. Dette er en søkbar database, det er derfor en stor fordel å ha pensumlista klar for å finne de bøkene du er ute etter.
  • 4. Nettauksjonene. Endelig kan du bruke nettet til noe fornuftig også! Sett deg ned med pensumlista og logg deg inn på de ulike nettauksjonene. Et raskt søk på QXL avslørte 160 bøker, mens Sol Auksjon fristet med 82 bøker.

    Vi tror mengden av bøker på de ulike nettauksjonene vil eksplodere i løpet av uka. Vil du gjøre et godt kjøp, eller selge dine egne bøker, er det altså bare å følge godt med.

    Vi fant for eksempel et sett med 5 Ex-phil bøker til 300 kroner. Bøkene var blant annet "Repetisjonshefte til Ex-phil av Ralph Henks Vaag" (nypris = 138.-) og "Tenkingens historie 1 og 2 av Arnfinn Stigen, (nypris =198 per stykk). Det er billig.