Rådyrt å ta telefonen i utlandet

Som vi før har skrevet: Det koster faktisk også penger å ta imot samtaler på mobilen når du er i utlandet. Og det kan bli en del kroner av det i enkelte land! Aller verst om du har Netcom-telefon.

Det koster deg fra en krone til mer enn 14 kroner å svare på en telefonsamtale alt etter hvilket mobilabonnement du har, og hvilket land du befinner deg i. Og aller dyrest er Netcoms priser. Vi viser deg hvilke land du bør slå av mobilen i.

Dyre land

Det koster deg bare noen kroner å motta mobilsamtaler i land som Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannia, og USA.. (Norden, vestlige Europa, USA/Canada). Men er du i en del andre land kan det virkelig svi i lommeboken om du svarer på telefonen hjemmefra.

Samtaler til mobil når du er i utlandet
Netcoms høyeste priserNetcoms dyreste landTelenors høyeste priserTelenors dyreste land
14,14Fiji, Mauritius, Senegal6,5Bangladesh, Mauritius, Fiji, Egypt, Filippinene, Indonesia, Kuwait, Libanon, Macau, Saudi Arabia, Azerbadsjan, India, Kina, Namibia, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Zimbabwe
12,15Brunei, Egypt, Indonesia, Jordan, Libanon, Macau  
Alle prisene er i kroner per minutt, og er hentet fra selskapenes egne prislister. Netcoms priser for alle abonnementer er lik prisene på å ringe til det aktuelle landet med standard mobilabonnement fra Norge, minus merverdiavgiften. Med Telenors kontantkort koster det én krone mer enn prisen oppgitt her. (Telenors kontantkort kan brukes i utlandet fra 9. juli. Mer om det i artikkel mandag 5. juli.) I enkelte land kan det lokale mobilselskapet legge på en egen avgift. Den kommer ikke frem av listen ovenfor.

Obs: Svartjenesten

Bør du slå av mobilen dit du skal? Vis mer

Men selv om det er dyrt å ta imot samtaler i en del land, kan det være nyttig å ha med mobilen. Vil du da unngå overraskende telefonregninger ved hjemkomsten må du huske å slå av personsvar/mobilsvartjenesten. Er denne innkoblet vil du også bli belastet for samtaler som kommer inn til denne tjenesten når telefonen er i utlandet. Og når kommer slike samtaler inn: Jo, når du ikke svarer (fordi du vil spare penger)!

Sjekk dekningen

Vær oppmerksom på at en god del land fortsatt ikke har mobildekning, og at Netcom og Telenor fortsatt heller ikke har avtaler med operatører i alle land. Det betyr at selv om du kan ringe til for eksempel Burkina Faso eller Tonga fra Norge, så betyr ikke det at du kan ringe eller motta samtaler på din mobil når du er i landet. Vil du vite mer om mobildekning i utlandet kan du lese 4275 TARGET="_top">denne artikkelen.

Ser du på sidene til Telenor og Netcom kan du finne ut mer om prisene ved bruk av mobil i utlandet.