Opera på kino har sin pris, likevel rives billettene vekk. Foto: Oslokino.no/Kim Jansson
Opera på kino har sin pris, likevel rives billettene vekk. Foto: Oslokino.no/Kim JanssonVis mer

Rådyre kinobilletter rives vekk

Opera på kinolerretet har vært en supersuksess i flere byer i Norge. Billettene er dyre, men likevel rives de vekk.

Når Den Norske Opera & Ballett legger ut nye billetter, står operapublikummet i kø utenfor den hvite bygningen i Bjørvika for å sikre seg de beste plassene.

Tilstanden er kanskje ikke den den samme når norske kinoer viser operaforestillinger på stort lerett, men sannheten er at opera på kino er blitt superpopulært. Skal du ha billetter bør du være raskt ute.

- Opera på kino har vært en suksess fra dag én, sier programdirektør Christin Berg i Oslo Kino, til DinSide.

Blir borte når programmet kommer

Mange av billettene til operaforestillingene blir solgt ut så fort programmet blir offentliggjort. For eksempel er det bare få plasser igjen til operaen La Triviata, som ikke vises før i april neste år.

- Skal en ha billetter må en være på hugget, sier Berg, som kan avsløre at Oslo Kino kommer til å sende enkelte av operaene i reprise denne høsten. Programmet er foreløpig ikke klart.

De mest populære forestillingene er de som sendes direkte fra The Metropolitan Opera i New York. Da Carmen ble direkteoverført fra New York, var det over 240.000 mennesker som fikk med seg forestillinger i kinosaler rundt om i verden. Nesten 500 av disse satt på en kino i Oslo.

Kinoer i andre deler av landet har også overført opera direkte fra The Metropolitan Opera.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LES OGSÅ: Slik har du nok aldri sett operaen i Bjørvika før

Tre ganger vanlig kinopris

Opera på kino er en god del dyrere enn vanlig kino. Du må regne med å betale opp til tre ganger vanlig pris for å få med deg en forestilling på det store lerettet. Christin Berg i Oslo Kino synes ikke prisene er for stive.

- Men dette er jo ikke kino, det er opera! Dessuten er det billigere enn å dra til New York. Og uansett hvor du sitter i salen får du en god opplevelse. Folk elsker det, sier Berg til DinSide.

Her finner du mer informasjon om opera på kinoer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.