Rådyr overgang til digital-TV

Ikke alle trenger digital-tv, men de analoge satelittdekoderenes dager er talte. For familien Madsen betydde det et prishopp fra 200 til 2100 i året.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

MÅTTE HA: For i det hele tatt å kunne se på TV, kjøpte familien Madsen et parabolanlegg til over 5.000 kroner i 1998.

I tillegg betalte de kortleie, og forpliktet seg til å betale rundt 200 kroner i årlig avgift for å kunne se kanalene NRK 1 og 2, TV2 og TV-Norge.

TV-kosen ble imidlertid brutt av en telefon fra supportavdelingen til CanalDigital.

Rådyr overgang

Supportavdelingen informerte om at CanalDigital skulle slutte å sende analoge signaler. I praksis betydde det at familien nå måtte skaffe seg en ny digital dekoder, ene og alene for å beholde det eksisterende kanaltilbudet.

DYRT: Fra å betale rundt 200 kroner i året, ville regningen nå lyde på 175 kroner per måned, eller 2100 kroner per år.

I følge CanalDigitals nettsider er det TV-kanalene som har vært pådrivere for å få Canal Digital til å slutte med analoge sendinger. For dem innebærer overgangen blant annet lavere sendingskostnader, samt en mulighet til å utvikle interaktive program og tjenester.

Til tross for denne besparelsen hos TV-kanalene, blir altså regningen høyere for de av kundene som ikke har behov for en digital dekoder.

- Da vi kjøpte det analoge parabolutstyret i 1998, fikk vi ingen informasjon om at dette systemet var på vei ut, sier Madsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hadde vi visst det, ville vi selvsagt ha valgt et digitalt anlegg, vi er jo nødt til å ha parabol for å kunne se på TV, legger han til.

- Jeg mener vi ble lurt til å kjøpe et avlegs satelittutstyr, og synes det er klart urimelig at vi nå skal tvinges til å betale langt mer enn vi ble forespeilet, sier Madsen.

Det lønner seg å klage


- Jeg kontaktet CanalDigital på nytt, og forklarte situasjonen. Jeg fikk da beskjed om at tvangsinnføringen av digitale dekodere var blitt utsatt. Hvor lenge var imidlertid ikke klart, men de antok at jeg ville få beholde kanalene til den opprinnelige prisen til rundt april 2002, avslutter Madsen.

Er du i samme situasjon bør også du be om å få beholde den gamle prisen, inntil de analoge signalene forsvinner for godt.

Merk: Det er fortsatt mulig å tegne analog abonnement hos Canal Digital. Hvor lenge de analoge sendingene fortsetter er imidlertid usikkert. En leser mener også at prisene vi bruker er gale. Vi bruker imidlertid de prisene vårt intervjuobjekt fikk oppgitt. Dagens priser fra CanalDigital finner du her.