Telenor håver inn på 65 millioner opplysningssamtaler i året. Du betaler...
Telenor håver inn på 65 millioner opplysningssamtaler i året. Du betaler...Vis mer

Rådyr opplysning

Det er sannsynligvis billigere å få noen hjemme til å bruke katalogen, en å kontakte opplysningen 180 via mobilen.

At det er rådyrt å ringe opplysningen 180 har etterhvert mange fått med seg. Med priser fra vanlig telefon på fra 9 til 11 kroner per minutt (dag og kveld/helg,) blir det for mange samtaler dyrere å ringe opplysningen enn det du betaler for selve samtalen. Faktisk kan du prate i hele 78,5 minutter mellom vanlige fasttelefoner innenlands for det du betaler for å få vite nummeret på kveldstid.

Ikke nok med det…

Men det slutter ikke der. Ringer du opplysningen fra mobiltelefonen - ikke så usannsynlig, siden du da som regel ikke har telefonkatalogen i fanget - må du betale enda mer.

Telenor satte opp prisene på samtaler til opplysningen fra mobiltelefon i slutten av mai. Ringer du fra Telenor Mobil koster en opplysningssamtale på dagtid nå 10 kroner per minutt for innenlandske nummer og 14 kroner per minutt for utenlandsnummer. På kveldstid og i helgene er prisene henholdsvis 12 og 16 kroner per minutt. I tillegg koster det seks kroner i startavgift om du trenger nummer fra utlandet, uansett når du ringer. Ringer du fra mobilen betaler du altså en krone mer per minutt for den samme tjenesten som fra vanlig fasttelefon.

Med Netcomabonnement blir det enda dyrere: Til opplysningen 180 betaler du 12 kroner mellom 07 og 18, og 14 kroner om kvelden og i helgene. Har du kontroll eller kontantabonnement blir det enda en krone ekstra å betale per minutt. Altså 13 og 15 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veier utenom

Mangler du nummeret mens du er ute et eller annet sted med mobilen, er det dessverre ikke mange alternativer til opplysningen 180. Man kan jo bruke gule sider på nett som er gratis, eller telefonkatalogen på CD-rom eller online på data (langt ifra gratis riktignok). Men sannsynligvis har du ikke tilgang til disse når behovet er der.

Trenger du nummeret til andre med abonnement hos Telenor Mobil, kan du forsøke nummer 164 som er Telenor Mobils kundetelefon. Men her advarer de om at praksisen med å gi ut mobilnummer via denne servicetelefonen snart vil opphøre.

For nummer til Netcoms abonnenter må du ringe Netcoms opplysningstelefon 168. For abonnenter hos Netcom koster dette kun 32 øre per minutt. Fra et telenorabonnement betaler du tilsvarende beløp som om du ringer et fast telefonnummer. Det betyr at Netcoms opplysningstjeneste er inntil 46 ganger billigere enn Telenors opplysning 180. (Forskjellen er størst for Netcoms kontroll- og kontantabonnenter, og minst for de med høyest vanlig minuttakst av Telenors mobiltelefonabonnementer. Se vår prisliste for mobilabonnementer for nærmere tall og opplysninger.)

Kanskje blir det like billig å ringe hjem til mor for å få henne til å slå opp i katalogen i stedet? Da får du jo snakket med henne også i samme slengen... Bruk i alle fall mulighetene i telefonen til å lagre flest mulig nummer du kanskje kan få bruk for før du drar ut.

Det aller beste alternativet er likevel for mange å benytte mobilleverandørenes informasjonstjeneste via tekstmeldinger. Se mer om dette i denne 4077 TARGET="_top">artikkelen.