Råd til kjøpere

- Undersøk nypris før du legger inn bud, sier Tore André Godager.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

QXL Norge-gründeren har følgende råd til deg som vil legge inn bud på nettauksjon.

 • 1: Spør først. Er du usikker på noe, send selgeren en e-post hvor du spør om dette. Sjekk prisene på gjenstanden andre steder.

 • 2: Sjekk karakterboka. Gjør det til en vane før du byr.

  - Den er en glimrende indikasjon på om det er en seriøs selger eller ikke. Send eventuelt en e-post til noen av de som har gitt vedkommende karakter, sier Godager.

 • 3: Etterspør minsteprisen. Ser du i annonsen at gjenstanden har minstepris, kan du forsøke å sende en e-post til selgeren og spørre om hva minsteprisen er.

  Det er ikke sikkert du får svar, men det kan hende. Selgeren vil jo gjerne at du skal legge inn et bud.

 • 4: Bruk autobud-funksjonen. De er noe fleste nettauksjonene har. Du angir det maksimale beløpet du vil betale, og programmet legger inn bud (minste budøkning) for deg hver gang noen byr over.

  - Du slipper peset med å følge med auksjonen, sier Godager.

  Vær likevel oppmerksom på følgende hos QXL: Ved auksjonsslutt ser du at du har vinnende bud på 700 kroner. Til tross for det får du en kjøpsrapport som sier du har vinnende bud med 1000 kroner.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Da har altså minsteprisen på objektet vært 1000 kroner, og autobudet sikret at du fikk gjenstanden du la inn bud på - til minstepris.

 • 5: Purr. Får du ikke svar på første e-post til kjøperen, bør du rett og slett purre.

  - Det viser at det er som ved betaling av regninger. Bortimot alle betaler om de får en purring, sier Tore André Godager.

  Jeg vil lese de gode rådene til selgere