Proff hjelp til stilig stue

Skal du pusse opp, kan det være vanskelig å planlegge hele prosessen alene. Med noen få hundrelapper er det mulig å få hjelp.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Oppussingsarbeidet kan i verste tilfelle ende med behov for krisehjelp hos en familieterapeut. Men hva med å komme problemene i forkjøpet?

En interiørarkitekt kan hjelpe deg med hjemmet ditt.
En interiørarkitekt kan hjelpe deg med hjemmet ditt. Vis mer

Mange selvstendige interiørarkitekter tilbyr rådgivning til privatpersoner som ønsker hjelp til et dekorasjons- eller oppussingsprosjekt. Har du flaks, er det faktisk mulig å få rådgivning helt gratis.

Eksperthjelp

Ifølge Bjørg Owren, leder ved Informasjonskontoret for Farge og Interiør (IFI), er eksperthjelpen ikke langt unna.

- Du kan hyre en interiørarkitekt til noen få timers oppdrag, eller til et komplett fix-ferdig prosjekt, sier Owren.

En interiørarkitekt kan hjelpe deg med innredning av rom, hele huset, fargevalg, belysning, materialvalg og mye annet.

- Du må være bevisst at taksameteret løper. Det koster å sitte i sofaen og koseprate med interiørarkitekten. Derfor må du huske på at det er du som er oppdragsgiveren, og du som skal bestemme og planlegge, sier interiøreksperten.

Ifølge Owren koster det mellom 450 og 550 kroner per time å få hjelp til å dekorere og innrede.

Vi har sjekket prisene hos et utvalg av leverandører. Klikk på lenken øverst til høyre, for å se hva de tar for tjenestene sine.

Ønsker du på finne en interiørarkitekt i nærheten av hvor du bor, eller er du på jakt etter ytterligere prisinformasjon, finner du en oversikt på gule sider under interiørtjenester. Vær oppmerksom på at det ikke er alle interiørarkitekter som påtar seg små oppdrag fra privatpersoner. Noen har spesialisert seg på å utføre store prosjekter for bedrifter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gratis dekorering

Som eksemplene i tabellen viser, er det ganske store forskjeller på prisene. Velger du den billigste frem for den dyreste, sparer du over 300 kroner per time.

Ifølge Bjørg Owren lønner det seg ofte å kontakte en forhandler av interiør-produkter som også driver med rådgivningstjenester.

- Hvis du er en god kunde, og kjøper produktene dine i butikken, vil du ofte få tjenestene helt gratis, sier Owren.

Fargehandleren i Ås er et eksempel på dette. Kjøper du produkter her, vil du kunne få tilbud om gratis rådgivning i forbindelse med oppussing og innredning.