Når du oppgraderer til OS X Lion, kan det hende du får problemer med BankID. Heldigvis er problemet lett å løse. Foto: Apple
Når du oppgraderer til OS X Lion, kan det hende du får problemer med BankID. Heldigvis er problemet lett å løse. Foto: AppleVis mer

Problemer med BankID etter Mac-oppdatering

Enkelte Mac-brukere har problemer med BankID etter oppgradering til det nye operativsystemet Lion.

Forrige uke kom Apple med sin nyeste oppdatering av operativsystemet Mac OS X.

Versjon 10.7, også kalt Lion, kom med en rekke forbedringer, men langt fra alle var fornøyde med nyhetene fra Apple.

Frustrasjonen var så stor, at vi publiserte en guide til hvordan du fjerner de mest irriterende oppdateringene. Guiden finner du her: Kvitt deg med Lion-tull

Nye problemer

Problemene med det nye systemet stopper ikke med noen irriterende nyheter. Flere Mac-brukere opplever nå at de ikke får brukt BankID etter oppgradering til Lion.

Ifølge BankID er det flere som har fått feilmelding i nettleseren når de prøver å logge seg inn. Meldingen «Missing plug-in» eller «Disabled plug-in» blir vist i nettleseren i stedet for den grå BankID-firkanten som normalt kommer frem på skjermen.

Heldigvis finnes det en enkel løsning på problemet:

Du må re-installere Java for MacOSX 10.7. Deretter må du sjekke at boksen «Enable applet plug-in...» er huket av i kontrollpanalet for Java (start programmet JavaPreferences).

Etter du har gjort dette, skal BankID fungere som normalt igjen. Har du fortsatt problemer, bør du kontakte banken din.

Dette er BankID

BankID er en elektronisk legitimasjon som sørger for en sikker identifisering på nett. Løsningen er utviklet av Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNO) og Sparebankforeningen.

Alt fra nettbanker og Posten til reiseselskaper og inkassobyråer benytter seg av BankID. Riktignok finnes det alternative måter å identifisere seg på nett. BuyPass er et eksempel på en tilsvarende løsning, som blant annet brukes til å levere lottokupongen eller sjekke selvangivelsen på nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

BankID, MinID, MinSide og Buypass ID ... Er du forvirret? Klikk her