IKKE BRA NOK: Coop Prix må informere om pris i sine kampanjer, påpeker Forbrukerombudet. Foto: www.coop.no
IKKE BRA NOK: Coop Prix må informere om pris i sine kampanjer, påpeker Forbrukerombudet. Foto: www.coop.noVis mer

Prix bryter loven

Opplyser ikke om kampanjepriser.

Det er ikke bare Anna Anka som reagerer på Prix-kampanjen "Månedens Deal", der man ved kjøp av en spesifikk vare får med en annen på kjøpet. Nylig sendte Forbrukerombudet brev til Coop Norge, der de skriver at Prix-kampanjen bryter med markedsføringsloven.

MATPRISTEST: Denne butikken vant

Må oppgi pris på varene

Blant annet påpeker Forbrukerombudet i sitt brev at kampanjen kan regnes som villedende siden de utelater priser på varene. Manglende prisopplysninger gjør det vanskelig for forbrukerne å ta en informert økonomisk beslutning.

- Prix bryter markedsføringsloven ved å ikke opplyse om priser for sine markedsførte Deal`er, sier seniorkonsulent Jan Berg i Forbrukerombudet.

"Månedens Deal" markedsføres blant annet på TV, på plakater i butikkene og på Coop Prix´hjemmesider. Men ifølge Forbrukerombudet er det ikke mulig for forbruker å vurdere tilbudet på en god måte.

Forbrukerombudet ber derfor Coop Norge om å oppgi priser i fremtidig markedsføring av denne typen.

Se hvordan tilbudene forvirrer oss

Ingen grunn til å skjule prisene

Ikke bare i selve kampanjen får man dårlig prisinformasjon. Også da DinSide troppet opp i nærmeste Prix-butikk, måtte vi be om pris på to av kampanje-varene, fordi vi rett og slett ikke fant prisene i butikkhyllene.

Hva grunnen er til at lavpriskjeden ikke opplyser om pris i kampanjen kan man dessuten lure på. Ved sammenligning av totalpris på kampanjevarene i "Månedens Deal" for mars og de samme matvarene i andre dagligvarekjeder, er det uten tvil lønnsomt å benytte seg av Prix-kampanjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under kan du se eksempler på hva varene koster gjennom Prix-kampanjen, og hva de tilsvarende varene koster hos konkurrerende butikk-kjeder.

Dette koster varene:

 • Prix: Santa Maria Wrap tortilla 6 pk, kr 27,90. Du får med Gilde kvernet kjøttdeig på kjøpet, pris kr 29,50
 • Rimi: Santa Maria Santa Maria Wrap tortilla 6 pk, kr 31,40 + Gilde kvernet kjøttdeig kr 34,90, totalt 66,30
 • Prix: Hatting Great taste hamburgerbrød, kr 20,50. Du får med Gilde Beef burger på kjøpet, pris kr 29,90
 • Rema 1000: Hatting Great taste hamburgerbrød, kr 31,40 + Gilde Beef burger kr 40,50, totalt 71,90
 • Bjørn V. Kløvstad, informasjonsdirektør i Coop Norge. Foto: Morten Brakestad/Propix.no
  Bjørn V. Kløvstad, informasjonsdirektør i Coop Norge. Foto: Morten Brakestad/Propix.no Vis mer

 • Prix: Findus frityrtorsk, 16 stk, kr 30,80. Du får med Coop Brokkoliblanding 500 gram på kjøpet, pris kr 13,40
 • Rema 1000: Findus frityrtorsk, 16 stk, kr 28,20 + Norrek brokkoliblanding kr 9,90, totalt 38,10


 • Direktør for informasjon, samfunnsansvar og næringspolitikk i Coop Norge, Bjørn V. Kløvstad, sier til DinSide at de slett ikke har ønsket å bryte loven med "Månedens Deal"-kampanjen. Derimot var målet ifølge Kløvstad å gjennomføre en annerledes kampanje med fokus på selve "dealen".

  Selv om Coop Norge synes Forbrukerombudet er sent ute med å klage på en kampanje som har pågått siden september, lover de å endre praksis.

  - Ettersom markedsføringsloven ble endret i 2009, er både vi og Forbrukerombudet på ny grunn. Men vi har ikke noe ønske om å bryte loven, og vi vil selvsagt etterkomme kravet fra Forbrukerombudet, sier Kløvstad, som lover at det vil bli opplyst om pris på kampanjevarene så fort som mulig.