Pristest: Mobil julegave

En ny mobiltelefon er en sikker vinner under juletreet. Velger du riktig forretning når du kjøper mobil, kan du spare opptil 800 kroner.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Har du en tenåring i huset, har du vel også hørt at han eller hun ønsker seg mobiltelefon i julegave. Er du usikker på hvilken telefon som gjelder i år, og hva du må regne med å gi for den? Klikker du på linken til høyre, får du opp prisen på de ulike telefonene, hos de ulike forhandlerne. Prisene i de store kjedene kan variere noe fra forretning til forretning.

14 eller 40 år

Vi har konsentrert oss om Nokia sine telefoner, fordi det er med dem du kan laste ned ringetone og logoer fra Internett - populære funksjoner blant tenåringene.

Testen er basert på to typer mobilbrukere: En tenåring som ringer med kontantkort, og en voksen som har mobilabonnent fra før, og dermed kun ønsker ny telefon, ikke nytt abonnement. Tabellen viser derfor kostnadene for en ren telefon, uten abonnement, og prisen på telefon med kontantkort.

Når du kjøper telefon med kontantkort, følger det ofte en ringetid med på kjøpet. Vi har trukket eventuell ringetid fra i prisene i tabellen, for å få mest mulig sammenlignbare priser.

3210: Folkemobilen

Legger du en Nokia 3310 under juletreet, blir nok tenåringen glad.
Legger du en Nokia 3310 under juletreet, blir nok tenåringen glad. Vis mer

Den billigste av de fire telefonene i testen, er Nokia 3210, populært kalt "folkemobilen." Denne telefonen er populær blant tenåringer. Prisene for kun telefon varierer fra 1.495 kroner til 1.998 kroner. Med kontantkort varierer prisene med 800 kroner hos de fem forhandlerne

Artikkelen fortsetter under annonsen

3310: Kult for tenåringen

Nokia 3310 er en nyere modell enn 3210, men har mange av de samme funksjonene.

Hos de ulike forhandlerne opplyses det om at Nokia 3210 og 3310 er de typiske tenåringsmobilene. Prisen på Nokia 3310 ligger rundt 300-400 kroner over prisen på Nokia 3210.

Dyrt til de voksne

Nokia 6210, er en av de nyeste WAP-telefonene.
Nokia 6210, er en av de nyeste WAP-telefonene. Vis mer

Er du villig til å gi rundt tre tusen kroner mer enn prisen du må gi for "folkemobilen"? Da kan du få en mer avansert mobil. Vi har sett på prisene på WAP-telefonen 6210 og på Nokias minste modell, 8210. Velger du riktig forhandler, kan du spare opptil 600 kroner.

Billigere med abonnement

Som det fremgår av vår undersøkelse, er det ikke direkte billig å kjøpe en ren telefon, uten abonnement. En Nokia 8210 koster minimum 4000 kroner hvis du ikke vil binde deg til et abonnement.

Tegner du abonnement samtidig som du kjøper telefon, vil telefonen i seg selv bli betraktelig billigere. Kjøper du imidlertid mobil i gave til noen som allerede har et abonnement, foretrekker de gjerne en telefon uten ytterligere bindinger.

Et alternativ for dem som vil beholde sitt gamle telefonnummer, er å kjøpe et nytt abonnement og betale for en utstyrsendring som gjør at de kan beholde sitt gamle nummer. Det koster rundt 200 kroner. Men husk at hvis du har bindingstid, må du kanskje betale på to regninger. Husk også at å beholde nummeret ikke er mulig dersom du skifter leverandør.

Vil du sjekke hvilken type abonnement som passer for deg, bruker du DinSides mobiltelefonkalkulator.

Er du ute etter telefon med kontantkort til barna, har du ikke så mye valg. Da vil prisen nesten alltid være prisen på telefonen uten abonnement, pluss prisen for startpakke.