Pristest: DVD & MP3-spiller i ett

For film og musikk interesserte bør valget være lett: Kjøp en ”kombispiller” som gir deg begge deler. Her er prisene i syv nettbutikker.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Har du tenkt å kjøpe ny CD-spiller? Tenk deg om en gang til. Legger du på en tusenlapp ekstra, kan du sette deg i godstolen og nyte DVD-filmer, eller høre i timesvis på musikk lagret i MP3-formatet.

Alt i ett, for nesten samme pris

På DVD-spillere kan du, i tillegg til DVD-filmer, se på VCD-filmer og høre på vanlige CD-plater.

Problemet er at mange DVD-spillere ikke leser brente CD-rom plater. Og dette gjelder uansett om musikken på slike plater er lagret i MP3-format, eller som vanlige lydfiler. For deg som liker å laste ned og brenne dine egne CD-romplater, er dette en irriterende begrensning.

Det finnes likevel flere gode alternativer på markedet. Det er i dag fullt mulig å finne stasjonære DVD-spillere som også spiller av MP3 filer.

Hva er vitsen med MP3?


Til tross for trusselen om å stenge Napster, er det nok av alternativer som gjør det enkelt å laste ned MP3-filer fra nettet. Har du i tillegg rask nettilgang, enten på jobb eller hjemme, er det bare å laste ned den musikken du vil ha.

Den største fordelen med å ha musikkfilene lagret i MP3-format, er den enorme lagringskapasiteten. En CD-rom plate på 650 MB kan lagre rundt 10 til 14 hele CD-plater, og koster cirka en femmer i innkjøp. Velger du MP3-formatet kan du altså få 10-12 timer med musikk, mens de vanlige CD-platene ikke gir deg mer enn 74 minutter med lyd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi sammenlignet prisene på kombinerte DVD og MP3- spillere i seks nettbutikker. Den gode nyheten er at vi har funnet enda en nettbutikk som gir deg en enda billigere spiller. Resultatene finner du her, eller ved å trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.