Pristest: Domenenavn

- Domenenavn til alle, er kanskje mottoet. Uansett tilbyr et vell av selskaper registrering av domenenavn. Vår pristest viser at prisene varierer en god del.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Selskapene må ha kontrakt med Norid. Norid er den sentrale registreringstjenesten for .no-domenet.

Nylig ble reglene for domeneregistrering forenklet. Fortsatt må du ha organisasjonsnummer i Brønnøysundregistrene, men du kan registrere inntil 15 .no-domener for hvert foretak. Les mer om domeneregistrering

Ulike

Foruten .no er .com, .net og .org, .as og .nu populære domener. Kreative sjeler setter også sammen webadresser med toppdomener som .it, .be og .in. For disse toppdomenene kreves ikke organisasjonsnummer i Brønnøysund.

De fleste på Norids liste over selskaper som registrerer domener registrerer også disse andre domenene.

Pakker

Felles for de store selskapene, som Telenor Nextra og Active ISP, er at de tilbyr "pakkeløsninger". Det betyr i praksis at du, i tillegg til å registrere domenet, er nødt til å bestille navnetjeneste (DNS), lagring av nettsidene dine samt e-post hos dem.

En del mindre selskaper tilbyr kun registrering - uten å kreve at du kjøper de andre tjenestene hos dem.

Vi har sett på prisene hos fem store aktører på markedet. Pristesten viser at prisene varierer en god del.

Du kan også skaffe deg gratis domenenavn. Du kan lage din egne nettsider før du eventuelt skaffer deg et domenenavn. Le sme rom disse tingene på DinSide Datas Hjemmesideskole.

Artikkelen fortsetter under annonsen