PRISTEST: Digitale kameraer

Vi har nettopp testet 6 digitalkameraer med kraftig zoom for TV2 Hjelper deg. Kameraene hadde prislapper som varierte fra 3.990 til 5.000 kroner. Men i praksis kan du få kameraene mye billigere.


Å kjøpe seg et bra digitalkamera behøver ikke lenger å koste skjorta. For 2-3.000 finnes nå mange kameraer som har fått femmere på terningen, både i DinSides tester og i andre testmagasiner. Men, og det er et stort men, prisene kan variere svært mye fra butikk til butikk.

Det er mye å spare på å handle kameraet ditt i rett butikk.
Det er mye å spare på å handle kameraet ditt i rett butikk. Vis mer


Nett eller fysisk butikk?

Ofte kan det lønne seg å handle på nettet, i hvert fall i kroner og øre. Mange ønsker selvsagt å ta og føle på kameraet først, og for disse vil det fortsatt være mest aktuelt å gå til fagmannen på hjørnet. Men er du vant til å bruke nettet til å skaffe deg kunnskap om forskjellige produkter, øker samtidig sjansene for at du velger et kamera som passer til dine behov.

Vi tok en runde i diverse populære nettbutikker, for å se hva du må gi for kameraene fra vår siste sammenligningstest. Samtidig håper vi at du bruker debatten nederst på denne siden dersom du har funnet kameraene til enda lavere priser enn det vi har funnet!

Mye å spare

Prisene varierer til dels mye. På enkelte modeller kan du spare mer enn 1.000 kroner i billigste butikk i forhold til veiledende pris!

Se prisene for

Canon PowerShot S1-iS
Fujfilm Finepix S5500
Konica Minolta DiMAGE Z3
Nikon Coolpix 4800
Olympus Camedia C-770 UZ
Panasonic LUMIX DMC-FZ3 (testvinneren)

Her finner du vår omfattende test av kameraer med kraftig zoom!