Prisraset i TV-bransjen fortsetter

Prisraset i TV-bransjen fortsetter

I mars var anbefalt utsalgspris 15.000 kroner. Under tre måneder senere får du den til 8.888 kroner. Det er et priskupp.

Publisert
Sist oppdatert

Å kjøpe seg en ny og lekker TV er i dag en risikosport. For ikke bare varierer prisene sterkt fra butikk til butikk når du først har bestemt deg, prisene faller også svært raskt når nye modeller melder sin ankomst.

Det er denne TV-modellen fra Philips et svært godt eksempel på.

Anbefalt pris: 15.000 kroner i mars


DinSide var den første publikasjonen i Norge som fikk teste Philips 46PFL8505 når den kom til landet i mars 2011.

Og det er ingen hemmelighet at vi likte TV-en godt. I motsetning til forgjengeren, 8605, har den nemlig en matt skjerm som hindrer uønskede refleksjoner i stua. Totalt endte vi opp med en femmer på terningen, og ga den vår anbefalt produkt-logo.

I testen skrev vi også at TV-en hadde en anbefalt utsalgspris på 15.000 kroner, og at den snart ville bli tilgjengelig i butikk. Slik gikk det ikke.

Ikke til salgs før nå


For selv om TV-modellen var tilgjengelig hos Philips Norge kom den ikke i butikkhyllene, noe flere av våre lesere har reagert på. En mulig forklaring er at butikkene antagelig ville vente til lageret med fjorårsmodeller var solgt, og vi skal heller ikke glemme at de store kjedene fyller opp lagerhyllene på faste tidspunkter. Den kan altså ha kommet til landet akkurat litt for sent, men for kjøpeklare kunder var det neppe noen trøst.

Likevel kan det altså ha vært verdt det.

Ventetiden kan ha spart deg for over 6.000 kroner

I går kunne nemlig en av våre lesere fortelle at TV-en hadde blitt lagt ut hos Elkjøp og Lefdal. Det viser seg også at den lange ventetiden har en annen - svært hyggelig bieffekt.

TV-en selges nemlig nå til 8.888 kroner i de to kjedene, en pris som altså er 6.000 kroner lavere enn forventet. For ordens skyld: Det er også rundt 2.000 kroner lavere enn prisen for forgjengeren 8605, som fortsatt er til salgs hos flere butikker ...

Hva skyldes prisfallet?


Det er ingen tvil om at konkurransen i den norske brunevarebransjen er knallhard, og det er da heller ikke alle som tåler presset. (Se mer om skjebnen til Amentio Datakjeden og El-artikler.no.)

Dagens pris på denne TV-en er likevel så lav at vi også tror kjedene selger den med tap. Begge de to kjedene har imidlertid et stort antall TV-er på lager, så dette er helt sikkert en bevisst strategi for å trekke kunder til butikken.

Vi skal heller ikke glemme at 2011-modellene fra resten av TV-bransjen nå er på vei inn i butikkhyllene. Mens de venter på disse vil altså 8605 være en god nyhet å ha i bakhånd. Flere merker har nemlig antydet at enkelte modellserier vil kunne bli noe forsinket, som følge av delemangel etter jordskjelvkatastrofen i Japan.

Konkurrenter?


Philips 8605 er selvsagt ikke den eneste gode TV-en du kan få kjøpt nå, men spør du meg er det ingen TV-er som nå matcher prisen den har fått.

Vi likte som sagt Samsungs nye D8005 enda bedre, både når det gjelder bildekvalitet og design. Prisen på den er likevel fortsatt på rundt 18.000 kroner, så den befinner seg altså i en helt annen liga.

Samsungs lillebror D7005 er heller ikke å forakte, men også den ligger på rundt 15.000. Merk deg dog at begge disse modellene leveres med innebygget 3D-sender og en 3D-brille, på Philipsen er dette ekstrautstyr. Samsungs modeller har også bedre formatstøtte via USB-inngangen enn du får på Philips.

Prismessig er kanskje Samsungs D6515 til rundt 14.000 å anbefale, men siden det her ikke følger med en 3D-brille er det jo like greit å gå for D7005. Sony EX710 skal heller ikke glemmes, men også her holder vi en klar knapp på Philipsen, som altså hadde blitt mitt valg om jeg skulle gått i butikken med 9.000 kroner som maks-budsjett akkurat nå.

Husk dette før du kjøper TV


Moralen er altså enkel:

  • Trinn 1: I butikkenes utstillingsvindu ser nesten alle TV-modeller bra ut. Før du kjøper TV bør du derfor lese TV-tester så du får en modell som både er god, og matcher dine behov.

    Våre TV-tester finner du alltid her, men se også hva våre konkurrenter skriver. Da får du alltid en god oversikt og minimerer risikoen for bomkjøp.

  • Trinn 2: Sjekk alltid prisen! Ok, etter at du har kjøpt, vil du garantert oppleve at den faller i pris. Men siden ingen liker å betale mer enn nødvendig anbefaler vi sterkt at du sammenligner prisene aktivt før du drar kortet. Bruk gjerne en av prisagentene som finnes, Prisjakt.no er et eksempel her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer