Foto: SAS
Foto: SASVis mer

Prisras på flybilletter

Ned nesten 17 prosent på én måned, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Fra desember til januar falt prisene på flyreiser med hele 16,9 prosent. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Et prisfall på nær 17 prosent kan høres dramatisk ut. Kommunikasjonsdirektør i SAS, Thomas Midteide, sier tallet ikke nødvendigvis er representativt for en trend i markedet.

- Flyprisene har nok ikke gått ned, sier Midteide til DinSide.

- Etterspørselen etter flyreiser er alltid lavere i januar enn i desember, derfor er det vanskelig å måle prisutviklingen, sier Midteide.

Norwegian melder om at de alltid har deres største kampanje i januar, noe som kan forklare hvorfor prisene kan se ut til å synke denne måneden.

LES OGSÅ: Vi kan vente oss dyrere billetter

KPI ned 0,3 prosent

De månedlige prisveksttallene fra SSB viser at konsumprisindeksen falt med 0,3 prosent fra desember i fjor til januar i år. Nedgangen skyldes hovedsakelig januarsalg på klær og sko.

Klær og sko falt hele 9,7 prosent i januar. I samme periode falt strømprisene med 3 prosent.

Men ikke alle varer har falt i pris. Alkoholfrie drikker har hatt en avgiftsøkning på 61,3 prosent, som førte til at prisene på mineralvann og brus steg med 8,5 prosent. Prisene på biler gikk i gjennomsnitt opp med 1,3 prosent i den samme perioden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenliknet med januar for ett år siden, har prisene steget 2,2 prosent. Det er ikke langt unna inflasjonsmålet på 2,5 prosent.

Ikke fortvil om du gikk glipp av januarsalget!

Her er det alltid salg