Prisliste: Så mye koster det å ringe hjem

Testens vinnere og tapere peker seg rimelig klart ut, henholdsvis Lyse og Combitel, men vel så interessant er det kanskje å sjekke hvilken lokal operatør du bør velge for å minimere kostnadene på samtalene du tar hjem.


For eksempel er Senses Telenorabonnementer billigere enn NetCom - og blant de tre lokale operatørene gjelder stort sett regelen at Telefonica er billigst og Vodafone dyrest. Vel å merke om du har et Sense abonnement tilknyttet Telenors nettverk.

Andre faktorer som spiller inn er om du ringer til en norsk fasttelefon eller mobiltelefon - og når på døgnet du ringer. I hovedsak gjelder høypris-tariffen mandag-fredag mellom klokken 8 og 20. Hos noen operatører gjelder imidlertid andre tidsgrenser, og lavprissamtalene starter ikke før klokken 22. Dette kan med andre ord lønne seg å sjekke i forkant.

Ved å trykke på overskriftene i kolonnene kan du lett sjekke hvilket abonnement som er billigst om du skal ringe til fasttelefon eller mobil - tidlig eller sent. Eller se hvem som har gunstigst pris på SMS.

Prisene er hentet fra mobiloperatørenes nettsteder, eller gjennom kontakt med det enkelte selskaps kundeservice. Vi har sjekket så godt det lar seg gjøre, men tar likevel forbehold om uoppdaterte nettsteder eller feilinformasjon fra selskapene.