Alle som ønsker det, kan ringe for småpenger hver måned. Foto: Per Ervland
Alle som ønsker det, kan ringe for småpenger hver måned. Foto: Per Ervland Vis mer

Priskrigen presser de store

Endelig har Telenor og NetCom kastet seg på lavprisbølgen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er lenge siden det ble billig å bruke mobiltelefon i Norge - vel og merke hvis du har valgt riktig operatør og abonnement. I dag er det faktisk slik at mange kunder ikke får en eneste faktura fra mobilselskapene.

En av de mindre operatørene, Chess, utfordret konkurrentene i forrige uke. Barth Nilsen i Talkmore trodde ikke på en ny priskrig lik den vi så i fjor høst, men nå viser det seg at både Telenor og NetCom har skrudd prisene kraftig ned, og andre kommer like bak.

249,- for tre måneder

Telenor har kommet med det de kaller en prisgave til sine mobilbrukere. For 249 kroner kan du bruke mobilen så mye du vil i tre måneder - fra du bestiller. Og bestille kan du gjøre fra og med i dag og ut året. Abonnementet er uten binding,

Det er vel første gang vi ser et så godt tilbud fra Telenor?

Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor frister med lave priser. Foto: Telenor
Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor frister med lave priser. Foto: Telenor Vis mer


– Ja, det er offensivt å gå ut med et så sterkt tilbud. Noen er nok overrasket over at vi kommer med en slik gavepakke. Vi håper vi kan overraske positivt og at nye kunder blir oppmerksomme på at vi har gode priser, sier informasjonssjef i Telenor Anders Krokan til DinSide.

Han legger ikke skjul på at priskampanjen også har som formål å synliggjøre at Telenor har endret mobilabonnementene sine.

– Vi ønsker at nye og eksisterende kunder skal gå over på det abonnementet som er mest gunstig for seg. Det er ingen hemmelighet at vi selvsagt håper de som ikke er Telenor-kunder i dag, ønsker å prøve hvordan det er å være kunde hos oss, sier Krokan.

Han forventer ytterligere respons fra markedet.

– Det er ingen tvil om at det er gode muligheter for mobilkunder i dag.

NetCom kommer etter

Norges nest største mobiloperatør, NetCom, er ikke sene med å svare på Telenors tilbud. Nå tilbyr de all bruk av mobilen for 239 kroner ut året.

– Dette er først og fremst et tydelig signal til våre kunder om at de kan være trygge på at NetCom alltid er billigere enn Telenor, sier kommersiell sjef for privatmarkedet i NetCom, Lars Ryen Mill.

Talkmore har nytt tilbud

Talkmore har allerede uttalt til DinSide at de vil svare på Chess' tilbud med et lignende prisavslag til sine kunder.

Og nå har de opp tilbudet til Chess.

– Til forskjell fra alle andre operatører så setter vi ned prisen for alle kunder, ikke bare for de som aktivt går inn og gjør endingen selv, sier Barth Nilsen i Talkmore.

Ryktene går også om at Tele2 er rett rundt hjørnet med en 199-kronerskamanje.

Vær oppmerksom på disse abonnementene!

Du bør ringe billig

Uansett om du foretrekker Telenors nett eller One Calls kundeservice: I høst kan du ringe billig!

Med mindre du har bundet deg til et abonnement eller har helt spesielt ringemønster, som mye utenlandsbruk, så er det ingen grunn til at du skal betale mer enn et par hundre kroner i mobilregning hver måned frem mot jul.

NB! Selv om disse kampanjetilbudene selges uten binding, slik at du når som helst kan si opp abonnementet, så bør du som kjøper være klar over at du etter endt periode går over på andre priser. Du bør derfor orientere deg i markedet på nytt når perioden for svært billig mobilbruk er over.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer