Priskrig!

I går hadde Telenor de laveste telefonprisene. Men hvor lenge varte det? I dag slår Tele2 kraftig tilbake og blir igjen billigst på de fleste samtaletyper. Telenor er imidlertid billigst på Internett-surfing.

De ansatte ved Telenors hovedkontor i Oslo ble møtt av hornmusikk og kakefest i går. Tele2 vendte nemlig det andre kinnet til i priskrigen, og vartet opp med 500 kakestykker til de Telenoransatte den dagen Telenor var billigst. En morsom gimmick fra Tele2, men du kan være helt trygg på at priskrigen fremdeles er ramme alvor for aktørene. Kake eller ikke kake...

Tele2s kampanjer

Gjennom helsides annonser i riksavisene prøver Tele2 å vri Telenors prisgevinst til egen fordel, ved først å hylle Telenor som dagens prisvinner og rett etterpå hevde at Tele2 er best på pris årets resterende 364 dager. Den som lever får se...

Fra og med i dag senker altså Tele2 samtaleprisene igjen. I sin egen skryteannonse opplyser de at du igjen kan spare inntil 25 prosent når du ringer fjerntakst, til mobiltelefon, eller til utlandet sammenlignet med Telenors standardpriser.

Tele2 er igjen billigst sammenlignet med Telenor
 Tele2Tele2TelenorTelenor
InnenlandsDagKveld & helgDagKveld & helg
Fjerntakst0.350.300.400.35
Til NetCom mobil1.491.491.871.87
Til Telenor mobil1.491.491.691.69
 Tele2 Telenor 
UtenlandsHele døgnet Hele døgnet 
Danmark0.97 1.15 
Finland1.03 1.15 
Sverige0.97 1.10 
Pakistan9.19 13.10 
USA1.49 1.70 
Startpris per samtale er 45 øre både hos Tele2 og Telenor

I følge disse tallene er Tele2 alltid billigere enn Telenor. Ringer du vanlig fjerntakst ligger de konstant 5 øre under Telenor. Ringer du mye til mobiltelefoner eller til utlandet, blir prisforskjellen enda større.

Dyrest

Den høyeste prisen vi fant var til Pakistan. (Tele2 = 9.19 per minutt vs. Telenor = 13.10 per minutt.) Her er Telenor nesten 4 kroner dyrere enn Tele2 per minutt! En prisforskjell som må sies å være vel solid...

Hva med Telia?

Også Telia er med i den pågående priskrigen, og med sine store lokalsoner kommer de ofte gunstig ut. Hvordan priskonkurransen blir når fusjonen mellom Telenor og Telia er fullført, er dessverre ikke lett å si på det nåværende tidspunkt. Telia Norge har imidlertid opplevd en jevn trafikkøkning på sine linjer siden fusjonsplanene ble kjent i uke 3.

I følge deres egne tall for i år har trafikken steget med 30 prosent, og trafikk til utlandet har økt med hele 50 prosent. Også på Internettsiden spiser Telia stadig større markedsandeler.

Vil du finne ut hvilken telefonoperatør som gir det billigste tilbudet til ditt behov bør du prøve DinSides telefonkalkulator. Den er selvfølgelig oppdatert med de nye prisene.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.