Priser hos UPC og konkurrentene

Tilknytningskostnadene for kabel-TV vil variere sterkt, avhengig av hvor du bor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Prisen for kabel-TV tilknytning i Oslo området vil ligge mellom 3.500 og 15.000 kroner per abonnent. Svært ofte er det ikke mulig å gi noe eksakt pristilbud før vi har vært på befaring, sier vår kundebehandler.

- Det er flere årsaker til prisforskjellene: Hvor langt er det til eksisterende tilknytningspunkter, hvor lange kabler må strekkes, og ikke minst hvor mye vi må grave, avslutter kundebehandleren.

Etableringskostnader er ikke alt

Som TV-kunde hos UPC får du automatisk tilgang til en rekke kanaler som ligger i den såkalte grunnpakken.

I Oslo er prisen for grunnpakken cirka 900 kroner i året. Pakken inkluderer blant annet NRK 1 og 2, TV2, TV3 og TV-Norge.

Vil du ha kanaler utover de som ligger i grunnpakken må du betale ekstra for dette, samt for leie av dekoder. Prisene varierer etter hvilken pakke du velger, men ligger fra 162 til 259 kroner ekstra per måned - per pakke. Disse pakkeprisene ligger omtrent på samme nivå uansett hvilken tilbyder du velger.

Hva med parabol?

Bor du i en bolig uten kabel-TV tilknytning? Da bør du tenke deg godt om før du bestemmer deg.

Spør først naboene om de eventuelt er villige til å være med på et spleiselag, og innhent alltid pristilbud fra flere tilbydere.

Er interessen fra naboene laber, vil det antagelig være enklest og billigst å skaffe seg selv et privat parabolanlegg. Parabolen kan du enten leie eller kjøpe.

Du får kjøpt komplette parabolanlegg fra et par tusenlapper og oppover. Dette er altså en engangsutgift. Men også her må du betale ekstra for få tilgang til TV-kanalene.

Grunnpakken til Canal Digital inneholder for eksempel NRK1 & 2, TV2 og TVNorge, og ligger i programkortet som koster 595 kroner det første året (dvs. en femtilapp i måneden), og 495 fra år to.

Vil du ha flere kanaler må du betale ekstra for det. Prisene på programpakkene hos Canal Digital eller ViaSat er jevnt over på samme nivå som hos UPC.

Utgangspunktet videre er enkelt: Jo flere kanaler du vil ha å fråtse i, jo høyere blir sluttsummen.

Eksempel:

Hva koster det?
TilbyderInvesterings-
utgift
Årlige utgifter
grunnpakke
Ekstra kanaler
UPCFra 3.500 til
15.000.-
ca. 900 per årFra 162 til 259.-
per måned
per pakke
Canal DigitalFra 2.000
og oppover
595.- år 1
495.- fra år 2
Fra 157 til 369.-
per måned
per pakke
ViaSatFra 2.000
og oppover
1.183.- år 1
1.083.- fra år 2
Fra 69 til 259.-
per måned
per pakke