Prisen på pølsa

Det er sol og det er sommer. Er du en av de uheldige som må sitte på jobb mens andre er på ferie, er det best å gjøre det man kan ut av den kjipe situasjonen - som å grille i parken med gode venner etter jobb for eksempel. Men hvor får du kjøpt den billigste pølsemiddagen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Hva koster grillingen i parken?

Vi har laget en liten grille-i-parken-pakke - helt enkelt grillpølser, lomper og en engangsgrill, akkurat det du trenger til en grei middag etter jobb.

Sennep og ketsjup? Spar penger og ta med hjemmefra, du trenger ikke en ny flaske hver gang du skal grille.Den billigste pølsepakken koster halvparten så mye som den billigste Gildepølsa. Tenk på det du, neste gang du stikker innom en butikk på vei fra jobb, for å handle til grillingen med kompiser i parken.

Pølsa trenger ikke koste skjorta. Foto: Chris Chidsey.
 Foto: Chris Chidsey
Pølsa trenger ikke koste skjorta. Foto: Chris Chidsey.
Foto: Chris Chidsey Vis mer


Spar penger med billigpølse

I pristesteten inngår 600 gram grillpølser fra Gilde (fordi det var denne pakningsstørrelsen alle butikkene hadde), opp mot den billigste pølsevarianten i butikken. I tillegg har vi lagt inn prisen på de billigste lompene (alle med 10 lomper i en pakke) og en engangsgrill.

I tabellen under ser du hvor mye parkgrillmiddagen koster i de forskjellige butikkene: • Er du en merkesnobb når det kommer til pølser? Velger du Gilde blir middagen billigst på Ica - men bare akkurat nå, for nå er Gildepølsene på tilbud til kroner 24,90.
  Prisen på parkgrillingen: Kroner 46,80, inkludert lomper og grill.
 • Er du prisbevisst, og velger billigpølse, er Kiwi stedet: Der får du 500 gram pølser fra Slakter'n til 11,90.
  Prisen på parkgrillingen: Kroner 31,70, inkludert lomper og grill.
 • Med andre ord - selv om du kjøper den billigste Gildepølsa, kan du spare 15 kroner på å kjøpe den billigste billigpølsa.

  Handler du på Bunnpris er prisforskjellen hele 27 kroner mellom billigpølsa og Gildepølsa.

  Lyst på dessert? Her er prisen på isen!

  Billigst for storpiser'n

  Alle Gildepølsene i tabellen er 600 grams pakker, mens størrelsen på billigpølsepakkene varierer. I tabellen over har vi utelukkende sett på pris - uten å se på hvor mye du faktisk får i hver pakke med billigpølse.

  Her får du mest for pænga om du er storspist:

  Billigst for storspiser'n
  ButikkPris på billigpølsaVekt i gramMerke
  Ica241 000Euroshopper
  Rimi241 000Euroshopper
  Rema 100024900Nordfjord
  Coop Obs20,9600Coop
  Coop Prix22,9600Coop
  Bunnpris12,9500Slakter'n
  Meny19,9500Finsbråten
  Spar19,9500Slakter'n
  Ultra17,9500Finsbråten
  Kiwi11,9500Slakter'n
  Priser innhentet fredag 30. juni. Priser og tilbud kan variere fra dag til dag og DinSide tar forbehold om feil.  Som du ser så er 500 grams pakkene av billigpølse faktisk opptil dobbelt så billige som 600 grams pakken til Gilde. Hvis du synes 500 gram blir for lite er det jo som regel billigere å kjøpe to pakker billigpølser enn én pakke Gildepølser.

  Forutsetninger for testen: Vi har testet hva det koster å grille i parken, og har dermed gått ut fra at pakningsstørrelse er mindre viktig enn pris. Derfor har vi sammenlignet forskjellige pakningsstørrelser opp mot 600 grams pakken til Gilde.
  Alle priser er innhentet fredag 30. juni. Priser og tilbud kan variere fra dag til dag og DinSide tar forbehold om feil.