Prisen per kurv norske jordbær ligger nå på rundt 25 kroner, og blir antakelig ikke særlig mye billigere. Foto: Colourbox.com
Prisen per kurv norske jordbær ligger nå på rundt 25 kroner, og blir antakelig ikke særlig mye billigere. Foto: Colourbox.comVis mer

Prisen på jordbær kan være på sitt laveste

Tror ikke på priser under 20 kroner per kurv for norske bær.

Nordmenn elsker jordbær, og hver av oss spiser i snitt fire kilo hvert år, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt. Dermed setter vi også pris på at bærene blir billigere utover sommeren.

LES OGSÅ:

Årets sesong er i full gang, og prisene på norske jordbær har gått ned i løpet av de siste par ukene. Men kan det bli enda billigere?

Minimum 20 kroner kurven

Et par besøk innom noen av dagligvarekjedene viser at prisene på jordbær på Østlandet ligger på mellom 25 til 30 kroner per kurv.

Ifølge Hanne Linnert i BAMA er det tilgangen på bær som regulerer prisene. Takket være det kalde juni-været, som var meget gunstig for veksten av jordbærene, er dette derfor en god sesong.

– Det bør være mulig å få tak i norske jordbær frem til midten av august, forutsatt at ikke hele juli regner bort, sier Linnert til DinSide.

Likevel tror hun ikke prisene vil gå under 20 kroner per kurv.

– Det er vanskelig å spå, men jeg tror prisen per kurv blir 20 til 25 kroner på sitt laveste. Vi må ikke glemme at jordbærprodusentene også skal tjene på bærene, sier Linnert, som ikke forventer å se norske jordbær til 10 kroner kurven, slik tilfellet har vært noen somre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Slike priser er etter vår oppfatning lokkepriser, sier Linnert, som legger til at sortering og salg av "gårsdagens bær" kan spille inn.

Les også: Se opp for bakterier i denne sommermaten

Prisene på sitt laveste

Heller ikke Håkon Ødegaard i Coop.no tror det vil bli lavere priser på norske jordbær enn det man ser nå. Tvert i mot kan prisen ut til forbrukerne snart være på vei opp.

– Selv om prisene kan variere fra butikk til butikk, ser vi at innkjøpsprisen steg i dag. Antakelig er sesongen på vei mot slutten på grunn av mye regn, tror Ødegaard, næringspolitisk sjef i Coop Norge.

Han anbefaler alle som kjøper inn større mengder bær til sylting, om å gjøre dette nå.

Les også: Derfor kan du ikke kjøpe poteter i Sverige