Prisen på en hårløs sommer

Å skjære, brenne, rive, røske eller rett og slett løse opp? Det er lett å gå seg vill i jungelen av hårfjerningsmetoder. Her er en liten oversikt over hårfjerningsmetoder - og hvor mye de forskjellige vil koste deg.

Reklamene lokker med silkemyke hårløse legger og lemmer, men holder de løftene sine? Faksimile fra www.veet.dk
Reklamene lokker med silkemyke hårløse legger og lemmer, men holder de løftene sine? Faksimile fra www.veet.dk Vis mer


Det ser ut til at sommeren som lot vente på seg har tenkt å sette inn støtet for alvor. Ihvertfall håper vi det. Så sitter vi der da, vi som har latt oss selv forfalle og håret gro, både her og der og spesielt der solen sjelden skinner, og trenger sårt å kvitte oss med noen hekto hår. Men på hvilken måte?

Det er utallige måter å fjerne uøsnket eller upassende hår på. Vi har sett på noen av dem:

Kroppshår

Vi skal ikke mange årene tilbake før fjerning av kroppshår var forbeholdt kvinners legger, bikinilinje, armhuler - og konkurransesvømmere av begge kjønn. Men i dag er det nok ikke så mange som vil løfte på øyenbrynet om Ole-Petter forteller at han har vært og vokset ryggen sin. Det er bare slikt som skjer.

Området definert som bikinilinjen blir større og større, og mens de fleste vet hva en brazilian er, er nok noen fremdeles litt usikker på akkurat hvor mye hårfjerning det innebærer. Og hvordan i huleste man klarer å komme til. Skylden legges på de fire New Yorkerne i Sex og Singelliv - og den episoden.

Og gutta kommer etter. Trenden med maskulin intimbarbering vokser sakte, men sikkert frem, og den fikk et eksplosjonsartet hopp etter Mads Larsens bok om hårløse gutter på sjekker'n i Oslo.

Pris, smerte, og varighet

Hvilke kriterier som skal få størst betydning når du velger hårfjerningsmetode blir uansett opp til deg å vurdere. Vi har angitt både varighet, smertefaktor og pris på de forskjellige metodene. For noen vil nok smertefaktoren være viktigst, enkelte setter størst pris på varighet, mens andre igjen lar lommeboken bestemme.

Hårfjerning

Hvilken metode foretrekker du? (Avsluttet)
Barbering(49%) 217
Voksing(14%) 61
Laser(13%) 57
Epilering(12%) 52
Krem, skum eller gelé(8%) 36
Elektrolyse(2%) 9
Threading(2%) 7
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Før- og etterbehandling

For et best mulig resultat er det ofte anbefalt forskjellige før- og etterbehandlinger. Som en grunnregel er eksfoliering (skrubbing) nevnt - men om du bør utføre dette før eller etter hårfjerningen kommer an på hvilken metode du velger. Bruk av fuktighetskrem er også ofte anbefalt, både før og etter - men hvor lenge du bør vente må også tilpasses. Vi har ikke tatt med dette i denne oversikten, men anbefaler deg å lese på esken - eller spørre på den salongen eller klinikken som behandler deg.

Allergi og irritasjon

De med allergi eller sensitiv hud vil nok kunne ha problemer med endel av disse metodene. Hvilke vil imidlertid variere. Det er derfor alltid anbefalt å teste produkter og metoder på et lite prøveområde ett til to døgn før du gir hele området en behandling. Noen vil reagere på kjemikalier i kremer eller skum, andres hud liker ikke spisse barberblad, noen hudtyper liker ikke varm voks - og noens hud vil rett og slett beholde håret de har. Det er jo tross alt en grunn til at det er der ....

NB! De oppgitte prisene er kun veiledende - det vil nok variere endel fra utsalgssted til utsalgssted og fra salong til salong. Vi har sjekket priser på lokale butikker, salonger og klinikker, men er klar over at dette kan variere både fra bydel til bydel og fra landsdel til landsdel.

Tre måter å fjerne hår på, og hva de gjør med håret ditt - stilistisk fremstilt av hårfjerningskrem og -voksprodusenten Veet. Les mer om disse tre - og noen flere i underartiklene. Faksimile fra www.veet.dk
Tre måter å fjerne hår på, og hva de gjør med håret ditt - stilistisk fremstilt av hårfjerningskrem og -voksprodusenten Veet. Les mer om disse tre - og noen flere i underartiklene. Faksimile fra www.veet.dk Vis mer