Svensk matkasse til lavpris

Pris i Norge: 709 kroner­. Vi bestilte på nett og betalte 298 kroner i Sverige. Her ser du hvordan

Vi bestilte en matkasse fra Matsmart.se og kjørte til Sverige for å hente den. Det sparte vi MYE på.

DETTE FIKK VI FOR 298 KRONER I SVERIGE: Dette koster 709 kroner i norske lavprisbutikker. Vi bestilte på nett og hentet det i Sverige, for 298 kroner. Det er en prisforskjell på 411 kroner - eller 138 prosent! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DETTE FIKK VI FOR 298 KRONER I SVERIGE: Dette koster 709 kroner i norske lavprisbutikker. Vi bestilte på nett og hentet det i Sverige, for 298 kroner. Det er en prisforskjell på 411 kroner - eller 138 prosent! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Matkasser blir stadig mer populært, og det er etterhvert mange som tilbyer deg å kjøpe mat på nett, i poser eller kasser.

Dinside har testet både innholdet i middagskasser og hvilke matbutikker på nett som er best: I en duell mellom Kolonial.no og Marked.no kårer vi Kolonial.no til best i test, og her kan du lese hva vi synes om den sunne matkassen fra Grete Roede - og her kan du lese vår dom over matkassen for den travle fra Nettmat.no

Nå har vi testet ut hvordan det virker å bestille mat på nett fra Sverige, og som vi allerede har nevnt: Det ble MYE billigere enn å handle på norske lavprisbutikker - forutsatt at du uansett skal til Sverige. Se regnestykke på kjørekostnader lenger ned i artikkelen.

Enorm prisforskjell!

Vi bestilte maten på nett, hos Matsmart.se. Dette er en tjeneste som også snart åpner for levering til Norge.

De selger overskuddsmat og mat som snart går ut på dato, etter samme prinsipp som Holdbart, Havaristen og flere andre som har dukket opp i det siste.

Vi bestilte mat for 298 kroner som vi hentet på post i butikk i Strömstad.

Dette sparte vi:

Pris for hele kassen inkludert frakt til avhentingsstedet i Sverige (som vi bestemte): 298 kroner

Pris for like eller tilsvarende produkter i norske lavprisbutikker: 709 kroner.

Prisforskjell: 411 kroner - eller 138 prosent!

Under kan du se hva vi fikk for prisen:

SE REISEN: Vi hentet matkassen på post i butikk på et sted vi selv valgte - og vi valgte Strömstad. Video: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer Vis mer

Bestill på nett

Vi bestilte varene på nett. Matsmart har en nettside hvor du kan plukke og velge hvilke varer det er du ønsker. Ettersom dette er en butikk hvor ideen er å selge overskuddsproduksjon og varer som snart går ut på dato, vil utvalget variere. Men ettersom du får varene levert med posten, sier det seg selv at det er tørrvarer det er snakk om - ikke ferskvarer.

Vare Volum Matsmart Norsk lavpris
Heinz økologisk ketsjup4x875g50202
Mutti tomatpuré3x130g2753,7
Lavkalori jordbærsyltetøy360g1522,8
Mais3x150g1910
Havregrøt m eple&tranebær3x550g1899,6
Oreo kjeks original1pk1226,5
Colgate triple action2x75ml2044
Kaptein kjeks3x200g362,7
Hurtignudler biff5x85g1019,5
Pasta penne Fullkorn4x500g1287,6
GoGreen knuste tomater3x295g3035,7
Bringebærsyltetøy610g1935
Zeta store hvite bønner2x190g149,8
TOTALT249708,9
Frakt/til hentested i Sverige490
TOTALPRIS inkl frakt298708,9

Utvalget

Som nevnt: Dette er overskuddsvarer eller varer som nærmer seg utløpsdato, så utvalget vil variere.

Da vi bestilte, var utvalget noe begrenset, i alle fall i forhold til en vanlig svansk (eller norsk) matbutikk. Men sammenliknet med andre butikker som for eksempel Holbart, er utvalget helt på høyde med det du finner der.

HULL I PAKKEN: Det meste var helt og fint da vi pakket opp, med unntak av pakken med Oreo-kjeks, som det var gått hull på. Og et par av pastaeskene som hadde fått seg en bulk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HULL I PAKKEN: Det meste var helt og fint da vi pakket opp, med unntak av pakken med Oreo-kjeks, som det var gått hull på. Og et par av pastaeskene som hadde fått seg en bulk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Mye flerpack-rabatt

Butikken reklamerer med 20-90 prosent rabatt. Vær oppmerksom på at du får den største rabatten dersom du kjøper flere av samme vare: Laveste pris per stykk får du dersom du bestiller flere av samme vare. Nettsiden presenterer laveste pris som du kun får dersom du bestiller for eksempel tre av samme vare. Vær oppmerksom på at prisen per stykk vil øke når du endrer antallet i bestillingen.

PASS PÅ PRISINGEN: Den koster bare 3 kroner dersom du kjøper tre pakker. Endrer du antallet i rullegardinmenyen, til en eller to, spretter prisen opp til 9 kroner pakken. Foto: Kristin Sørdal
PASS PÅ PRISINGEN: Den koster bare 3 kroner dersom du kjøper tre pakker. Endrer du antallet i rullegardinmenyen, til en eller to, spretter prisen opp til 9 kroner pakken. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Det tok tid!

Ifølge nettsidene, skulle leveringen ta 2-5 virkedager. Vi gjorde bestillingen en fredag ettermiddag kl 15, og fikk beskjed om at varene var på plass og klare for avhenting på vårt valgte hentested i Strömstad påfølgende torsdag kl 12. Litt dumt at vi ikke fikk noe forvarsel underveis, om forventet levering - da hadde det vært lettere å planlegge når vi skulle ta turen over.

ALT VAR MED: Joda, alt vi bestilte var med. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ALT VAR MED: Joda, alt vi bestilte var med. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Problemfri henting

Selve hentingen gikk problemfritt. Vi fikk en påminnelse om å huske pass, og det var bra - for det er eneste gyldige legitimasjon for nordmenn i utlandet.

Alt var på plass i kassen, dog var det gått hull på en pakke med Oreo-kjeks og et par av pasktaeskene var litt bulkete - uten at det er noen stor krise.

Gammelt?

Med unntak av Heinz økologisk tomatketsjup som hadde utløpsdato 1. september 2016, var det ingen av de andre varene som er utgått på dato.

Havregrøten går ut 16. oktober, jordbærsyltetøyet utgår 10. november, bringebærsyltetøyet utgår 12. november og Kaptein-kjeksen går ut på dato 18. november. De andre varene har utløpsdato i løpet av 2017 - og fullkornspastaen helt til 2018.

Ja, det lønner seg

Vi har gjort en liten prissjekk på hva vil måtte ha betalt for de samme eller tilsvarende varene, i norske lavprisbutikker.

Det har ikke latt seg gjøre å gjøre en tilsvarende prissjekk mot Holdbart, da utvalger varierer veldig i denne typen butikker - og det gjelder både Holdbart og Matsmart.

Vi fant kun to ting som var tilsvarende, da vi var innom Holdbart i Vestby - og det var fullkornspasta og biffnudler. Fullkornspasta hos Holdbart koster 9,90 for 500 gram - og der betalte vi altså 12 kroner for fire pakker hos Matsmart!

Biffnudlene koster 3 kroner per pakke hos Holdbart - og vi betalte 10 kroner for fem pakker hos Matsmart. Men, du kan få en kartong med 30 pakker for 49 kroner hos Holdbart - som gir en stykkpris på 1,60 kroner. Dét blir billigst.

Husk transportkostnadene

De fleste av oss må betale for å komme oss til Sverige. Transportutgiftene vil variere med reisemåte og avstand, men husk å ta høyde for transportutgiftene når du regner på om det lønner seg.

MER OM SVENSKEHANDEL:

Derfor får du norsk mat til under halv pris i Sverige

Fredagstacoen ble 30 prosent billigere med varer fra Sverige.

Pizzaen er 39 prosent billigere i Sverige

Vi fant en prisforskjell på 57,4 prosent på handlekurven basert på tipsene vi fikk fra nordmenn på svenskehandel

Er det kvote på cider og øl med lavt alkoholinnhold? Her får du svar!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!