Chess vil kapre kunder og utfordrer konkurrentene på pris. Foto: Colourbox/Kristina Picard
Chess vil kapre kunder og utfordrer konkurrentene på pris. Foto: Colourbox/Kristina Picard Vis mer

Presser prisene igjen

Mobilselskapet Chess kryper under konkurrentene.

Publisert
Sist oppdatert

Det er lenge siden det ble billig å bruke mobiltelefon i Norge - vel og merke hvis du velger riktig operatør og abonnement. Noen opplever faktisk at de ikke mottar en eneste faktura fra mobilselskapene.

Nå har en av de mindre operatørene, Chess, kommet med et tilbud som ligner mye på det vi så mobilselskapene tilbød i fjor høst.

Med abonnementet Chess Sjakk Matt får du fri bruk for 199 kroner per måned. Tilbudet gjelder frem til 1. april 2012.

Også etter jul knivet selskapene om de beste tilbudene, og nå spør vi om vi kan se starten på en ny priskrig i mobilmarkedet?

Vil komme mottilbud

OneCall kan foreløpig ikke svare på om de vil komme med noe mottilbud.

Talkmore er derimot litt mer snakkesalige:

– Vi har selvsagt notert oss at Chess har tatt frem et godt tilbud. Talkmore ønsker alltid å gi sine kunder god kvalitet til markedets beste priser, sier daglig leder Pål Barth Nilsen.

Han forteller at Talkmore vil følge opp tilbudet fra Chess.

– Akkurat hvordan vi følger opp ønsker jeg ikke gå ut med foreløpig, sier han.

Tror ikke på priskrig

Selv om tilbudet fra Chess er godt, tror ikke Barth Nilsen det vil føre til en priskrig lignende det vi så i fjor på omtrent samme tid.

– Men mange forbrukere vil nok kunne nyte godt av noe bedre priser i en periode, sier han til DinSide.

Slik velger du beste abonnement

Chess Sjakk Matt kan være et godt tilbud for mange, men det er slett ikke sikkert det er det beste for akkurat deg.

1. Kartlegg mobilbruken din
Ikke velg et abonnement som virker fristende før du har undersøkt hvordan ditt ringemønster fortoner seg. Det er ingen vits i "snakk så mye du vil"-abonnementer hvis du bruker mobilen mest til sms. Motsatt er det ikke noe poeng med 100 gratis sms i måneden hvis du ikke er en hyppig tekster.

Ikke tro at du skal endre vaner dersom du bytter abonnement. Ta i stedet en titt på den forrige mobilfakturaen din. Undersøk hvor stor andel av regningen som gikk til sms, som gikk til andre nettoperatører osv. Dette bør gi deg en pekepinn på ringemønsteret ditt.

2. Sammenlign leverandørene
Det kan virke som en umulig oppgave, men det er det faktisk ikke. DinSide har en kalkulator der vi har samlet data fra alle mobiloperatørene. Her kan du taste inn ringemønsteret ditt og finne ut hvilket abonnement som passer for deg.

Du plotter inn hvor mye du ringer, hvor mange meldinger du sender, når på dagen du ringer mest og så videre. Deretter vil du få svar på hvilket abonnement du bør velge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer