Press banken

Sett hardt mot hardt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tror du banken din lurer deg? Da er det kanskje på tide å finne det ut.

Med DinSides nylanserte Totalbankkalkulator, kan du finne ut om banken din matcher det beste tilbudet. Gjør den ikke det, er det kanskje på tide å gjøre noe med det?

TA MEG TIL TOTALBANKKALKULATOREN

Gjennomsiktige tilbud

Den nye Totalbankkalkulatoren tar hensyn til alle de viktige elementene i bankøkonomien din: Boliglån, billån, innskudd, BSU og en lang rekke gebyrer.

I kalkulatoren taster du rett og slett inn de tallene som beskriver din økonomi - og trykker så på "beregn" knappen.

Du får da opp en oversikt over hvilken bank som - med din unike økonomi – er billigst. Etterpå kan du da sammenligne din nåværende bank med det billigste tilbudet. Et forskjellen stor, bør du kontakte din kunderådgiver i banken.

Pruting fungerer

Det er nemlig et velkjent fenomen at bankene ofte opererer med offisielle prislister – og at det er mulig å prute om prisen.

Pruting fungerer selvsagt best hvis man har argumentene i orden. Og det har du med Totalbankkalkulatoren. Ønsker ikke banken å forbedre vilkårene, bør du true med å flytte til en av de billigere bankene.

Spar 11.000 kroner

Regneeksempelet vårt viser at det er mulig å spare tusenvis av kroner hvert år. Er du for eksempel vanlig kunde i Sparebank 1 Oslo, kan du spare over 11.000 kroner årlig på å bytte til Sunndal Sparebank.

I regnestykket har vi lagt til grunn at du har et boliglån på 1,5 millioner kroner, et billån på 200.000, 100.000 på en sparekonto, 10.000 på lønnskontoen og 30.000 på en BSU-konto. I tillegg regner vi med et vanlig forbruk knyttet til kort og nettbank.

Skulle du se noe i kalkulatoren du mener er feil - vennligst gi oss en tilbakemelding på mail til Økonomiredaksjonen i DinSide.