Premierefilmene og tre sikre vinnere!

Romjula er kinotid!

 1. Premierefilmene og tre sikre vinnere!

FilmWebs oversikt over de store premierefilmene 2. juledag.
FilmNasjonalitetSkuespillereSjanger
Jeanne d'ArcFranskMilla Jovovich, John Malkovich, Faye Dunaway og Dustin Hoffmanhistoriske drama
Fomlesen i kattepineNorskvimsete barnekjendisFamilie- komedie
Bringing Out the DeadAmerikanskNicolas Cage Svart komedie
BleederDansk??Thriller
Alt om min morSpanskCecilia Roth Drama
De elskende ved polarsirkelenSpansk ??Drama
Ghost Dog - The Way of the SamuraiAmerikanskForest WhitakerAction
Mirakelet i Havanna Spansk/Cubansk??Drama
HelsereisenSvenskLasse Åberg og Jon Skolmen Komedie
Ikke en eneste Kinesisk??Familiefilm
Oversikten er hentet fra: http://www.filmweb.no/kommer/ , der kan du også få mer info. om de forskjellige filmene.


Tre sikre vinnere

I tillegg til premierefilmene er det spesielt tre andre filmer vi tror kommer til å gå for fulle hus i romjula. Kjennetegnet for dem er du bør legge igjen hjernen hjemme. Dette er rene underholdningsfilmer, og definitivt ikke valget for deg som er ute etter en dypere mening med livet. Da bør du nok holde deg til de spanske og den kinesiske premierefilmen.

 • Amercian Pie. Filmen handler om en gjeng ungdommer på "high school" som har ett mål for øye, nemlig å gjennomføre den seksuelle debuten. Dette er altså en komedie om ungdom og sex. Mottoet til filmskaperne er at sex første gangen er morsomt, skummelt og søtt - uansett alder.

  De stadig mer desperate guttene prøver forskjellige, men katastrofale metoder for å få oppfylt sine fantasier. Det er liten tvil om at du kommer til å få visse assosiasjoner når du ser en sokk , eller en eplepai etter å ha sett denne filmen. Jentene i filmen er forresten like ivrige og forvirret som guttene.
 • The world is not enough. Den siste filmen i James Bond serien, og nok en gang får vi et gjensyn med Pierce Brosnan i hovedrollen. I filmen er James Bond ansatt for å beskytte Elektra King, den vakre datteren til den myrdede oljemagnaten Sir Robert King, fra en internasjonal terrorist.

  Sophie Marceau har rollen som Elektra King. Robert Carlyle spiller skurken Renard som har en kule i hjernen som hindrer alle sansefornemmelser, inkludert smerte. Ellers kan du glede deg over et gjensyn med "baben" Denise Richards som Dr. Christmas Jones, spesialist på atomvåpen. Denise Richards er mest kjent fra "Wild Things" og "Starship Troopers".

  For de virkelige James Bond tilhengerne blir dette også et siste gjensyn med den ubetalelige utstyrsleverandøren Q, Desmond Llewelyn. Han døde i en bilulykke for kort tid siden, og dermed er en epoke i Bond-serien ugjenkallelig over.

 • Tarzan. Den nye Disney-filmen om Tarzan er basert på Edgar Rice Burroughs klassiske roman, TARZAN - APENES KONGE, og vil nok være den ultimate julefilmen å ta med barna på. For deg som ikke har barn, vil vi anbefale at du ser original versjonen, film er nå en gang best på originalspråket.

  Disneys Tarzan følger de uvanlige opplevelsene til en foreldreløs gutt som vokser opp hos en gorillaflokk i den afrikanske jungelen. Gjennom hele oppveksten kjemper han for å bli anerkjent som en av dem, men forskjellene mellom et menneske og en gorilla blir bare mer og mer tydelige ettersom tiden går.

  En vakker dag kommer imidlertid den vakre Jane inn i Tarzans liv, og Tarzan blir for alvor stilt overfor valget mellom de to verdenene.

  Phil Collins har laget fem låter til TARZAN, deriblant "You´ll Be in My Heart".