Prat som en pirat

I dag kan du glemme stress, sykdom og kulde. Splitte mine bramseil, for en dag!

Sommeren har offisielt forlatt oss, og kulden og mørket kommer smygende. Vi mister energi, blir forkjølet og får depresjoner.

Stressende jobber og krevende oppgaver i hjemmet kan ta livsgnisten fra de fleste av oss. Er du i tillegg i et dårlig forhold eller lei av singellivet, kan høsten bli lang.

Du kan med andre ord trenge en liten oppmuntring i hverdagen. Og da kan dagen i dag være redningen:

I dag er det den internasjonale "Prat som en pirat-dagen"!

Har du en sjørøver i magen, er dette dagen for å slippe den ut. Er du usikker på hvordan en pirat høres ut, kan du få hjelp fra filmer som "Pirates of the Caribbean", "Peter Pan" og "Treasure Island". Ellers har vi figurer som Kaptein Sabeltann, Kaptein Sortebill og Pippi Langstrømpes Sjørøver-Fabbe.

Dagen ble opprettet av en amerikansk kompisgjeng som spilte squash 6.juni 1995. Siden de ikke var spesielt flinke, kom det mange saftige utbrudd. Men i stedet for kraftig banning, kom de med morsomme piratuttrykk. Og vips, så var ideen til en internasjonal pirat-dag kommet.

Dessverre var denne dagen allerede opptatt. Denne dagen markeres nemlig 2.verdenskrigs D-dag. Den eneste dagen de visste var ledig, var 19.september. Det var bursdagen til ekskona til en av kompisene.

Nå er 19.september dagen der alle kan si "Hiv o’ hoi", "Ay ay, kaptein" og "Hei og hå og en flaske med rom" uten å bli sett rart på - forøvrig uten at det er noen garanti for dette.

På sin hjemmeside, gjør guttene også oppmerksom på at pirater var og er dårlige mennesker.

 

Mozon.no, 19.09.2006