Potens-boom før jul

Salget av potenspiller skyter i været før jul. Produsentene venter nye pille-rekorder i desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salget av alle slags medisiner øker i tiden før jul. Og potenspillene er blant de produktene som øker aller mest, viser tall fra legemiddelprodusentene.

Bare i november handlet vi potensmidler på apoteket for over 11 millioner kroner. Og etterspørselen har ikke sviktet de siste desember-ukene.

Store forventninger
- Økningen før juleferien kommer like sikkert som grevinnen og hovmesteren hvert eneste år. Denne trenden ser vi også før sommerferien og andre ferier hvor vi tar oss mer tid til forholdet og seksualiteten.

- Ereksjonsmidlene er jo typiske ferie-medikamenter og økningen viser at mange har store forhåpninger til samlivet og sexlivet i julen, sier kommunikasjonssjef Hans Petter Strifeldt hos Viagra-produsenten Pfizer AS.

Ereksjonssvikt? Test deg selv her:

Tabu med ereksjonssvikt
Tall fra TNS Gallup viser at over halvparten av norske kvinner og menn finner det vanskelig å snakke om potensproblemer. Flere enn 8 av 10 i den samme undersøkelsen mener at det er vanskelig for mannen å innrømme at han har potensproblemer.

Hvilket problem? Norske menn fornekter ereksjonsproblemer, og aller verst er det for de rike:

- Snakk om sexlivet, fortell hverandre om det dere lengter etter og om det dere virkelig føler er bra. Mange trekker seg unna sex fordi de ikke føler de har lyst, fordi de føler det går av for fort eller fordi de ikke får reisning, sier sexolog Esben Esther Pirelli Benestad.

Han forteller at mange parforhold lider av mer eller mindre alvorlig mangeltilstander. Det kan være mangel på nærhet, mangel på kjærlighetsuttrykk, mangel på bekreftelse og ikke minst mangel på god sex.

- Men det løser ingen problemer å trekke seg unna. Det skaper bare flere! Kanskje denne julen kan bli den tiden dere endelig fikk snakket om det som virker godt og om det som ikke er som det helst skal være, er rådet fra sexologen.

Vil du vite mer om ereksjonssvikt? Svarene finner du på Lommelegen:

 

Mozon.no, 21.12.2006